Matuljske ljetne večeri

Radojka Šverko ponovo očarala publiku: Nastupom neponovljive dive oprostili smo se od ljeta

Mirna Šumberac

snimio Marko Gracin

snimio Marko Gracin

Šverko su pratile Mateja Majerle i Ana Kučan Jakšić kao prateće pjevačice, Vedran Ružić na bass gitari, Branimir Gazdik na bubnjevima, Zvonimir Radešić na gitari te prije spomenuti Vladimir Babin na klavijaturama.Hrvatska pjevačka diva, Radojka Šverko, večeras je u sklopu Matuljskih ljetnih večeri nastupila pred punim amfiteatrom i još jednom svojim divnim vokalom očarala publiku.


– Ovim  koncertom zatvaramo program te se opraštamo od ljeta s nastupom neponovljive Radojke Šverko, rekla je uz zahvalu publici voditeljica te je uz njenu bogatu diskografiju spomenula i neke od uspjeha pjevačice kao što su četiri osvojena Porina (tri za najbolju žensku vokalnu izvedbu i Porin za životno djelo) i odlikovanje Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića.


Nakon kratkog uvoda u koncert na podij je došla Radojka Šverko odjevena u sjajnu crvenu haljinu te je svojom pojavom i prvom izvedbom, pjesmom “Amazing grace”,  zabljesnula pred publikom.


snimio Marko Gracin
Šverko je izvodila svoje najveće uspješnice hrvatskog čakavskog melosa te poneke svjetske hitove, koje je anegdotama i pošalicama s publikom oplemenio pijanist i član benda Vladimir Babin.


Šverko su pratile Mateja Majerle i Ana Kučan Jakšić kao prateće pjevačice, Vedran Ružić na bass gitari, Branimir Gazdik na bubnjevima, Zvonimir Radešić na gitari te prije spomenuti Vladimir Babin na klavijaturama.


snimio Marko Gracin


Svaka pjesma koju je Šverko otpjevala izazvala je velike ovacije publike i grlene uzvike pohvale, a čim je pjevačica krenula s pjesmom “Kud plovi ovaj brod” s njom je zapjevala i cijela publika, a u istom se tonu nastavio i koncert do samog kraja.


Valja napomenuti kako su se i ovaj put poštovale epidemiološke mjere – od popisivanja do dezinficiranja ruku te preporučenog razmaka između posjetitelja.