»Radojka Šverko – Na moru ljubavi«

Radojka Šverko ove godine koncertima obilježava 50 godina svoga velikog hita. Stiže i u Opatiju

Ivana Kocijan

Foto: Press

Foto: Press

Početna točka niza koncerata je opatijska Ljetna pozornica gdje će nastupiti ovog četvrtkaRadojka Šverko, jedna od naših najnagrađivanijih pjevačica popularne glazbe, iznimnog glasa i bogate karijere koju je ostvarila i u inozemstvu, ove godine koncertima obilježava 50 godina svoga velikog hita »Kud plovi ovaj brod«.


Niz koncerata pod nazivom »Radojka Šverko – Na moru ljubavi« obuhvatit će Opatiju, Zadar i Split. Početna točka niza koncerata je opatijska Ljetna pozornica gdje će nastupiti ovog četvrtka, u subotu 7. kolovoza slijedi koncert u Splitu, u prekrasnome ambijentu Meštrovićevih Crikvina, dok je nastup na Forumu u Zadru najavljen za 28. kolovoza. Ulaz na koncert u Zadru je slobodan s ograničenim brojem sjedećih mjesta. Na svim koncertima Radojku Šverko pratit će njezin osmeročlani sastav vrhunskih glazbenika, na čelu s njezinim dugogodišnjim suradnikom, profesorom Vladimirom Babinom.


Najavljeni koncerti naslovljeni su prema početnom stihu refrena pjesme »Kud plovi ovaj brod«. U Splitu, 1970. premijerno je izvela pjesmu Arsena Dedića i Esada Arnautalića koja je obilježila njezinu karijeru. U povodu pola stoljeća skladbe Croatia Records je izdala posebno EP izdanje »Kud plovi ovaj brod« s nekoliko verzija uspješnice, uz dva suvremena čitanja koja su kreirali mladi glazbenici Jan Kinčl, Zvonimir Bajević i Arsen Ereš.
Program koncerata obuhvatit će neke od najznačajnijih pjesama koje su obilježile karijeru Radojke Šverko koja traje više od pet desetljeća, s posebnim naglaskom na skladbe mediteranskog ugođaja.


– Uvijek se trudim svojoj publici ponuditi najbolje od svog repertoara i dati najbolje od sebe. Svjesna sam da imam šaroliku publiku – kakav je i moj opus, uostalom – te će na ovim koncertima kojima se beskrajno veselim, biti uistinu za svakoga ponešto. Jedva čekam krenuti na put sa svojim bendom i pratećim vokalima te se već ozbiljno spremam za taj napor, ali i veliko zadovoljstvo. Oni koji su već bili na mojim koncertima znaju da mogu očekivati najmanje dva sata druženja uz glazbu koje će svakako biti prilagođeno svakom gradu u kojem ćemo nastupiti, izjavila je Radojka Šverko.