Spot Damira Kedže

Nastavlja se prijepor oko navodnog plagijata; Ivanka Mazurkijević: ‘Nisam pretjerano uzrujana, ali dva, tri kadra su identična’

Ivana Kocijan, Sandy Uran

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Nakon objave prvog teksta, iz produkcijske kuće Vikano dodali su kako je 17. studenog 2020. na službenoj stranici Saše Hessa objavljena slika sa spornim kadrom jahanja na Krku koji je, smatraju, Gržinčiću poslužio kao inspiracija za neke od kadrova spota za pjesmu »Hram«RIJEKA  Nakon priopćenja riječke produkcijske kuće Vikano, koja stoji iza digitalne platforme Wedding2book, u kojem se navodi da je »novin Kedžin spot – plagijat« iznijeli smo argumente obiju strana.


 


Andrea Matić i Ana Kola Udvardi, predstavnice digitalne platforme Wedding2book, poručile su kako je Filip Gržinčić, redatelj spota za duet »Hram« Damira Kedže i Tijane Bogićević inspiraciju za video pronašao u intervjuu Damira Martinovića i Ivanke Mazurkijević koji je snimio slovenski art direktor Saša Hess, a objavljen je u prosincu prošle godine. Gržinčić je na to, da podsjetimo, odgovorio kako je scenarij videa za spornu pjesmu dogovoren još u studenom te dodao kako odbacuje svaki pokušaj insinuacija o plagijatu u bilo kojem smislu.
Nakon objave prvog teksta, iz produkcijske kuće Vikano dodali su kako je 17. studenog 2020. na službenoj stranici Saše Hessa objavljena slika sa spornim kadrom jahanja na Krku koji je, smatraju, Gržinčiću poslužio kao inspiracija za neke od kadrova spota za pjesmu »Hram«.


Za dodatan komentar još smo se jednom obratili Filipu Gržinčiću i menadžerici Damira Kedže Snježani Jerković Radočaj, a oni su nam oboje kratko odgovorili kako nemaju dodatnih komentara vezanih uz tu temu.


 


Za komentar o tome kako je doživjela priču oko videospota za duet »Hram« Damira Kedže i Tijane Bogićević upitali smo i Ivanku Mazurkijević.


– Nisam pretjerano uzrujana, ali mislim da je dobro što se odreagiralo, odnosno naš producentski tim koji je ukazao na »copy-paste« koji je uočljiv u tom Kedžinom spotu. Naime dva, tri kadra identična su onima u našem dokumentarnom filmu: plaža, jahanje, način na koji je dron kadrirao sekvencu. Fotografije smo prethodno stavili na Instagram i očito je da je bačen pogled na njih. Ta dva, tri kadra su identična, rekla je Mazurkijević i dodala:


 


– Razumljivo mi je da je naš producentski tim uzrujan. Nije prvi put da se »pokupi« inspiracija od nekog izvođača. Zatraženo je da se iz spota maknu te dvije, tri sekvence. Vidjet ćemo kako će se dalje ova priča odvijati. Žao mi je što je do toga došlo jer nemamo ništa protiv Kedže. Podigla se buka, no u ovo vrijeme korone svi radimo pro bono te su emocije naglašene, ali mislim da neke stvari valja postaviti na pravo mjesto. Mislim da je dobro da se odreagiralo kako nam poslije ne bi rekli da smo mi nekoga kopirali.