Riječanka jedinstvenog glasa

Mia Negovetić vratila se kao “mlađa sestra generala Gotovine’: Popričali smo o izletu u svijet glume

Sandy Uran

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Drago mi je da sam imala priliku sudjelovati u snimanju filma o generalu Anti Gotovini. Bilo je teško ući u ulogu i biti druga osoba, ali je isto tako to za mene bio i veliki izazov, kao i usvojiti dalmatinski naglasak. Nije bilo jednostavno, ali sam se snašla. Prošlo je super, rekla je MiaŠesnaestogodišnja Mia Negovetić pažnju javnosti privukla je izvedbom hrvatske himne na proslavi Dana državnosti 2015. godine. U međuvremenu zaredali su se Mijini brojni uspjesi. Posljednji u nizu nije vezan za glazbu i njezin glas, već za glumu. Naime, u filmu »General« Antuna Vrdoljaka Mia je odigrala ulogu mlađe sestre generala Gotovine.


– Na filmskom setu bilo mi je odlično, kazala je kad smo je pitali da se osvrne na svoj prvi glumački angažman.


– To je jedno novo prelijepo iskustvo. Drago mi je da sam imala priliku sudjelovati u snimanju filma o generalu Anti Gotovini. Bilo je teško ući u ulogu i biti druga osoba, ali je isto tako to za mene bio i veliki izazov, kao i usvojiti dalmatinski naglasak. Nije bilo jednostavno ali sam se snašla. Prošlo je super! Zadovoljna sam!, rekla nam je pobjednica RTL-ovog dječjeg pjevačkog talent showa »Zvjezdice« 2015. godine.


Mala Anica
– Dobila sam skripta i pomno ih pročitala. Odlučila sam ulogu interpretirati onako kako sam smatrala da bi trebalo i pomislila: »Ako ne bude dobro, oni će mi sigurno reći«. No, bili su zadovoljni time kako sam odigrala ulogu Gotovinine sestre. Moj lik (Anica) je jako vezan za brata.


Foto Roni Brmalj


Foto Roni BrmaljAnica nije bila sretna što ga neće vidjeti godinama, ali se na kraju nakon puno godina opet susreću…- objašnjava nam mlada talentirana pjevačica, a budući da je u filmu susret Generala i njegove sestre posebno emotivan, zanimalo nas je razmišlja li da i u budućnosti pjevačke angažmane kombinira s glumačkim.S obzirom na njezinu želju spajanja glazbe i filma, pitali smo je i bi li voljela snimiti naslovnu skladbu za neki film.


– Naravno! Bilo bi zanimljivo snimiti uvodnu glazbenu špicu za Jamesa Bonda, jer te su skladbe uvijek upečatljive i pravi glazbeni hitovi. Naravno, i da mi ponude ulogu u filmu, ne bih imala ništa protiv. Sve je moguće, odgovorila nam je poluozbiljno, a kad je Mia u pitanju, doista je sve moguće. O tome najbolje govore uspjesi koji stoje iza nje, a riječ je o pobjedi u RTL-ovom showu »Zvjezdice«, suradnji s gitaristom benda »One Direction« Danom Richardsom, nastupu u Los Angelesu u showu »Little Big Shots« u koji je došla na poziv Ellen Degeneres te nastupu na Festivalu dalmatinske šansone, na kojem je u dvije godine dobila četiri nagrade za svoje pjesme.– To je vrlo zanimljiv poziv. Mislim da bih se u budućnosti mogla baviti i glumom i spojiti to s glazbom. Željela bih glumiti u nekom mjuziklu. Volim trenutak kad postajem netko drugi, kaže Mia koja se bez obzira na ovaj angažman i dalje vidi prvenstveno u svijetu glazbe, iako će biti jako sretna ako bude izleta i u glumačke vode.


Ne vidim se u nečemu drugome osim u glazbi. Pjevanje je ipak moj put. Mislim da sam za to sudbinski predodređena, govori Mia, koja je na razgovor s nama došla u društvu tate Igora i dobre prijateljice s kojom je, kako smo doznali od njih samih, netom prije bila na treningu.


O hrani i filmovima


– Ne treniram često. Ovo je bilo prvo vježbanje nakon pauze od mjesec dana. Ponekad i sama doma odradim neki mali trening. Srećom, građa tijela mi je takva da se ne mogu udebljati, ali volim vježbati i osjećam se super nakon treninga. Super je biti fit, istaknula je Mia koja je, s obzirom na omiljenu joj hranu, prava sretnica što se ne deblja tako lako.


– Najviše volim jesti čips i bombone. Znam da to nije ni zdravo, ni hranjivo, ali što mogu kad volim junkfood. Mama i tata me znaju »podmititi« povrćem. Ponekad pojedem i salatu, kaže Mia i priznaje da joj mama super kuha, no ona i dalje preferira nezdravu hranu.


A što se slobodnog vremena tiče, ova ga 16-godišnjakinja i nema previše, budući da uz školske obveze, tu su i one vezane uz pohađanje Yamaha Music School u Rijeci. Mia je učenica Prve riječke hrvatske gimnazije, a kad nema obvezne lektire, rado čita kriminalističke romane. Taj joj je žanr omiljen i kad se kod kuće odluči pogledati film, a prilikom odlaska u kino s prijateljima, voli gledati »nešto zabavno«.


Foto Roni Brmalj


Foto Roni Brmalj– Volim »teže« filmove koji će me navesti na razmišljanje o priči i o tome kakvi su likovi. No, volim i komedije, zabavne filmove, govori nam Mia zadovoljna društvom u školi koje ju podržava u onome čime se bavi, bez ljubomore, pa se s prijateljima iz škole voli družiti i izvan nje.


Škola i roditelji


Nakon njezinog sudjelovanja u američkom televizijskom showu »Little Big Shots« čiji su autori Steve Harvey i Ellen DeGeneres, u razgovoru s ovom mladom pjevačicom ne izostaje pitanje o njezinim eventualno novim angažmanima »preko bare«.


– Tata je u kontaktu s ljudima iz glazbenog miljea, ali trenutno ne razmišljam o tome. Prioritet mi je maturirati i tek onda vidjeti što i kako dalje.Scenski nastupi ne prolaze bez javnog komentiranja odabira odjeće i šminke, pa i kad su mladi izvođači u pitanju. Upravo smo stoga pitali Miju na koji način odlučuje o onome u čemu će nastupati i čiji su joj savjeti najvažniji?


– Ne volim se puno šminkati. Volim prirodni izgled i čuvam lice. Od odjeće volim od svega pomalo i ono što je u trendu, ali ne isključivo samo to. Ponekad je lijepo odjenuti i nešto sasvim drugačije. Ne opterećujem se previše modom, iako dosta pažnje posvećujem onome što ću odjenuti za neki nastup. Obično s mamom, tatom i sestrom odem u kupovinu i isprobavam različite kombinacije, a oni me savjetuju. No, mama je ipak moj najbolji modni savjetnik, kaže Mia Negovetić.A povratak na temu škole nije mogao proći bez našeg pitanja o omiljenom školskom predmetu. Tako smo saznali da je to tjelesni, koji joj je posebno drag kad je prvi na rasporedu jer je najbolji za – razbuđivanje, dok je oni predmeti koji zahtijevaju usvajanje puno teorije, nimalo ne oduševljavaju.


Baš kao i u životu svakog tinejdžera, a posebno onoga koji se prometnuo u javnu osobu, savjeti roditelja itekako su važni.


– Mama i tata mi svakodnevno daju savjete oko mnogih važnih stvari. Često vodimo razgovore o svemu što nas se tiče, a kao osnovni njihov savjet koji su mi dali, pa time i najvažniji, jest da treba biti prizemljen. Oko sebe vidim ljude koji nisu takvi i to ne uviđaju. Drago mi je da su me roditelji odgojili baš tako kako jesu i da me podržavaju u tome što radim. To mi je od iznimne važnosti, zaključuje Mia Negovetić koju već sutra, kao i mnogu drugu djecu i tinejdžere u Hrvatskoj, očekuje povratak u školske klupe.