Festivalsko izdanje počinje u Opatiji

Karavana Melodija Istre i Kvarnera uskoro kreće na četverodnevni put

Slavica Mrkić Modrić

Foto: MARKO GRACIN

Foto: MARKO GRACIN

Pripreme za pedeset i sedmo izdanje festivala te početak glazbenog putovanja u punom su jekuKaravana Festivala Melodije Istre i Kvarnera u završnici je priprema za ovogodišnje glazbeno putovanje koje će trajati četiri dana. Mikovci će ovogodišnje festivalsko izdanje započeti u Opatiji, na čijoj će Ljetnoj pozornici u srijedu 1. rujna četrdeset i sedam izvođača predstaviti devetnaest ovogodišnjih skladbi. U četvrtak 2. rujna na Trgu Riječke rezolucije u mikovskoj će glazbenoj ponudi uživati Riječani, a onda karavana odlazi put Crikvenice, grada domaćina finala, u kojem će na Trgu Stjepana Radića MIK u petak 3. rujna prirediti generalnu probu, a u subotu 4. rujna i finalnu večer.


Iz direkcije Festivala doznajemo da će svi oni željni MIK-a koji ne mogu nazočiti finalnoj večeri, istu moći gledati u direktnom prijenosu na Drugom programu HRT-a.


– Važno je napomenuti da u suorganizaciji mikovske večeri u Opatiji sudjeluje još i grad Kastav, koji je zaključio četverogodišnju suradnju s Gradom Opatijom i izmjenu domaćinstava festivalskih večeri. Po istom principu suradnja Grada Crikvenice i Grada Novog Vinodolskog započela je 2019. godine, a te je godine Novi Vinodolski bio domaćin festivalske večeri. Nakon izostanka festivalske večeri 2020. godine zbog pandemije COVID-19 došao je red da Crikvenica ugosti MIK i to nakon četrdeset i tri godine, kazao je Andrej Baša, direktor Festivala MIK te dodao:
– Sve pjesme zainteresirani mogu već sada upoznati na YouTube kanalu Festivala dok će na radijskim postajama uskoro krenuti i tradicionalne Kartuline z MIK-a. U njihovo emitiranje uključit će se radijske i televizijske postaje kao i portali koji tradicionalno prate MIK. Novost je svakako i način na koji će Novi list povezati tisak i digitalne medije u praćenju MIK-a, no o tome ćemo više uskoro.
Kroz festivalske večeri izvođače i publiku provest će voditeljski trio u sastavu – Uršula Tolj, Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca.