Veronika i Lucija

Duo Eolian nastupio u Circolu, jedno djelo izvele su prve na hrvatskoj sceni

Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Publiku su počastile sjajnim izvedbamaU svečanoj dvorani Circola jučer je održan koncert Duo Eolian sastavljen od Riječanke Veronike Ćiković na harfi i Zagrepčanke Lucije Stilinović na flauti.


Foto Mateo Levak


Udruženjem instrumenata ovaj poletni duo pokrenuo je program izvedbom Bachove Sonate za flautu nakon čega je uslijedio “Preludij za poslijepodne jednog fauna” Clauda Debussya.
Djelo koje su djevojke izvele prve na hrvatskoj glazbenoj sceni.


Foto Mateo Levak


Publika je također imala priliku doživjeti Veronikin solistički performans “Scintillation” francuskog harfista Carlosa Salzede.


Nakon kompozicije “Fantazija” prvo Camille Saint-Sansa te Gabriela Faurea djevojke su pozdravile oduševljenu publiku bisom Entr’acte iz opere Carmen.


Foto Mateo Levak


“Ovdje sam često nastupala sa školom, ujedno sam prvi puta nastupila kao solistica sa riječkim komornim orkestrom i drago mi je da sam sada nastupila zajedno s Lucijom.


Lijepo je što smo uvijek dobrodošli, Zajednica Talijana nas uvijek rado primi”, govori harfistica Veronika.


“U trenutku kada sam prevodila njihove životopise zapitala sam se kada su sve to stigle s obzirom na godine”, govori Melita Sciucca, predsjednica Zajednice Talijana o već bogatom popisu izvedbi koji prati ovaj mladi duo.


Lucija i Veronika naglasile su svoje zadovoljstvo dobrom akustikom i zahvalnom publikom.