Za 40. godišnjicu originala

Rob Reiner snima nastavak kultnog lažnog rock dokumentarca “This Is Spinal Tap”

Rob Reiner će ponovno režirati i igrati ulogu Martina Di Bergija u nastavku, a tu su  i članovi originalnog Spinal Tapa David St. Hubbins (Michael McKean), Derek Smalls (Harry Shearer) i Nigel Tufnel (Christopher Guest)Sasvim nenadano i neočekivano, objavljeno je da će legendarni rock „mockumentary“ „This Is Spinal Tap“ dobiti nastavak na 40 godišnjicu objave, dakle 2024. godine.


Za one koji ne znaju, „This Is Spinal Tap“ je urnebesni lažni rock dokumentarac, izmišljena priča u kojoj redatelj  Martin Di Bergi (glumi ga stvarni redatelj Rob Reiner u svom redateljskom debiju), prati i snima izmišljeni britanski heavy metal band Spinal Tap na njihovoj američkoj turneji. Na duhovit način ismijava ponašanje, pretencioznost, klišeje i životni stil „važnih“ rock bendova, što mu je isprva donijelo sjajne kritike, a kasnije i kultni status među filmofilima naklonjenih rock glazbi. Isto tako i neka ozbiljna priznanja poput uvrštenja u Nacionalni registar filmova Kongresne biblioteke zbog svoje “kulturne, povijesne i estetske signifikantnosti”.


Od prvog filma prošlo je 40 godina, no na sreću svi su glavni originalni protagonisti na životu. Rob Reiner će ponovno režirati i igrati ulogu Martina Di Bergija u nastavku, a tu su  i članovi originalnog Spinal Tapa David St. Hubbins (Michael McKean), Derek Smalls (Harry Shearer) i Nigel Tufnel (Christopher Guest). Njima neće biti teško ponoviti ulogu jer su godinama nakon što je film dobivao sve više na važnosti radili i turneje Spinal Tap benda.
“Plan je napraviti nastavak koji će izaći na 40. godišnjicu originalnog filma i mogu vam reći da jedva da prođe dan a da vam netko ne kaže: Zašto ne snimite još jedan? Toliko godina smo govorili ne, sve dok nismo došli na pravu ideju kako to učiniti. Nema smisla to napraviti samo da bi se napravilo. Želimo odati počast prvom nastavku na pravi način i pogurati ga malo dalje s pričom.” – pojasnio je motive Rob Reiner za Deadline koji je nakon “Spinal Tapa” napravio veliku karijeru i proslavio se s filmovima poput „Stand By Me“, „Misery“, „A Few Good Men“, „The Bucket List“…