Zagonetni redatelj

Quentin Tarantino dao znakovit odgovor na pitanje hoće li možda snimiti treći nastavak “Kill Billa”

T.I.

Na filmskom festivalu u Rimu gdje je primio nagradu za životno djelo, slavni redatelj je na pitanje o tome bi li možda njegov naredni film mogao biti treći nastavak kultnog Kill Billa, Tarantino je odgovorio „zašto ne?“Quentin Tarantino poodavno je (2009. nakon izlaska filma „Inglorious Basterds“), najavio je da poslije 60-e ne misli više snimati filmove. Iako u praksi ima i drugačijih primjera, slavni redatelj misli da je većina redatelja kojima se divio i divi, u poznim godinama kreativno ishlapjela i da su se samo sramotili. Ne želi da se to dogodi i njemu, pa je smatrao da je najbolje povući se na vrhuncu.


Istina, Tarantino jest na vrhuncu jer je njegov posljednji film „Once Upon A time in Hollywood“ iz 2019. zaradio puno novca i dobio najviše nominacija za Oscara što se njegove karijere tiče, čak 10. Poslije tog usojeha, Tarantino se povukao u Tel Aviv s obitelji i daleko od Hollyooda zgotovio svoj prvi roman  „Once Upon A Time In Hollywood: A Novel“ čija je osnova o Hollywoodu iz 1969. godine u kojoj se miješaju stvarni i izmišljeni događaji ispričana u filmu. Tarantino je dodao pozadinu, dodatno razradio likove i otkrio njihove pozadinske priče.


U međuvremenu, u jednom je intervjuu spomenuo da je razmatrao da kao svoj posljednji film prije mirovine zapravo preradi svoj prvi film „Reservoir Dogs“, pa se to u medijima uzelo zdravo za gotovo. Tarantino je pojasnio da je razmišljao o tome, ali da neće snimiti remake vlastitog filma.
S Tarantinom se nikad ne zna, pa nove vijesti sugeriraju da ipak neće u mirovinu kako je najavio, ili hoće, ali će novi film snimiti do svojeg 60-og rođendana 2023. godine.


Naime, na filmskom festivalu u Rimu koji je upravo u tijeku, gdje je primio nagradu za životno djelo, slavni redatelj je na pitanje o tome bi li možda njegov naredni (i posljednji?) film mogao biti treći nastavak kultnog Kill Billa, Tarantino je odgovorio „zašto ne?“


Ovo nije prvi put da Tarantino ostavlja prostor da će se nastavak dogoditi. Naime, ranije ove godine je rekao da ako bi došlo do toga, da će dodati novi lik u priču, kćer „mlade“ iz filma Ume Thurman. I to njenu kćer iz stvarnog života Mayu Hawke.


Što će na kraju biti, zna samo Quentin Tarantino koji se očito poigrava s medijskom pažnjom i podgrijava atmosferu za svoj naredni projekt, ma što to bilo.


Nije isključeno da ode na skroz drugu stranu, jer je ove godine objavio i to da mu se po glavi mota ideja snimanja filma po uzoru na sphagetti westerne s elementima komedije u kojoj bi glavni junaci govorili različitim jezicima.


Što god bilo, najmanje je izgledna najava da će se slavni redatelj povući i završiti svoju redateljsku karijeru sa 60 godina.