Santa Fe

Policija pronašla metak kojim je Baldwin slučajno usmrtio snimateljicu

Hina

Reuters

Reuters

Zasad nije podignuta optužnica protiv nikog sa seta. Mendoza je rekao da je prerano govoriti o tome, no da postoji mogućnost za to. Na setu je pronađeno još metaka, dodao jeŠerif okruga Santa Fe u srijedu je rekao da su vlasti pronašle olovno zrno ispaljeno iz oružja koje je glumac Alec Baldwin koristio na prošlotjednom snimanju filma na kojem je poginula snimateljica.


Mendoza i okružna odvjetnica Mary Carmack-Altwies održali su konferenciju za medije šest dana nakon što je Baldwin slučajno upucao i usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins tijekom vježbe za snimanje filma „Rust“ u New Mexicu.


Nesreća se dogodila dok je Baldwin vježbao scenu koja uključuje upiranje pištolja prema kameri. Glumac je vjerovao da se u njemu ne nalazi pravo streljivo.
Zasad nije podignuta optužnica protiv nikog sa seta. Mendoza je rekao da je prerano govoriti o tome, no da postoji mogućnost za to. Na setu je pronađeno još metaka, dodao je.


Vlasti su u petak objavile da je pomoćnik redatelja Dave Halls izjavio da je oružje bilo “hladno”, tj. da u njemu nije bilo pravo streljivo. Hutchins je pogođena u prsa, a redatelj Joel Souza, koji je stajao iza nje, u rame.


Snimateljica je prebačena u bolnicu, gdje je proglašena mrtvom, a Souza je nakon liječenja pušten iz bolnice.