Hollywood za demokrate

Brad Pitt u predizbornom spotu podržao Joea Bidena nazivajući ga predsjednikom za sve Amerikance

P. N.

Foto: Reuters

Foto: ReutersNije tajna da je većina u tvornici snova, Hollywoodu tradicionalno naklonjena demokratskim kandidatima na predsjedničkim izborima. Ovi izbori nisu nikakva iznimka, dapače, mnoge slavne osobe iz svijeta filma otvoreno propagiraju Joea Bidena kao bolji izbor i pomažu u kampanji.


Posljednji u nizu učinio je to Brad Pitt posudivši svoj glas za predizborni spot demokratskog kandidata na izborima za predsjednika SAD-a 3. studenog.


U spotu koji se pojavio jučer, Brad Pitt je okarakterizirao Bidena kao „predsjednika za sve Amerikance“.
“Amerika je mjesto za sve… Za one koji su je izabrali da žive u njoj, za one koji su se za nju borili. Neki su republikanci, neki demokrati, većina negdje između, a svi traže isto – nekoga tko razumije njihove nade, snove i njihovu bol…Koji će slušati, okupljati ljude, dizati se svaki dan kako bi radio na poboljšanju života obiteljima poput vaše. Da vas može pogledati u oči, odnositi se prema vama s poštovanjem i govoriti vam istinu. Da radi jednako naporno za ljude koji su glasali za njega i za one koji nisu. Da bude predsjednik za sve Amerikance. ”


Hoće li podrška Brada Pitta i mnogih drugih slavnih osoba iz svijeta showbusinessa biti dovoljna, bit će jasno tek 3. studenog. Iako ankete idu na ruku Joeu Bidenu, u redovima demokrata su oprezni iz vrlo opravdanih razlika, jer je i prije četiri godine Hillary Clinton čitavo vrijeme vodila u istraživanjima biračkog raspoloženja, pa je na kraju Trump ipak odnio pobjedu.