Zahvaljujući Kini

“Avatar” povratio epitet filma s najvećom zaradom u povijesti

T.I.

Već u prva dva dana prikazivanja film je na kineskom tržištu ostvario zaradu od 12,3 milijuna dolara što je bilo dovoljno da „Avatar“ ponovno preuzme tron filmova s najvećom zaradomKao što je prije neki dan i najavljivano, dogodilo se: „Avatar“ Jamesa Camerona nakon dvije godine pauze ponovno je preuzeo titulu filma s najvećom zaradom u povijesti.


U srpnju 2019. „Avengers: Endgame“ nadmašio je „Avatar“ za nekoliko milijuna dolara, zaradivši na blagajnama nestvarnih 2,797 milijardi dolara.


Ovaj vikend, u nedostatku novih atraktivnih naslova, u potpunosti otvorena kino mreža u Kini, u distribuciju pušta stare filmske hitove, među njima i „Avatar“. Već u prva dva dana prikazivanja film je na kineskom tržištu ostvario zaradu od 12,3 milijuna dolara što je bilo dovoljno da „Avatar“ ponovno preuzme tron filmova s najvećom zaradom.
Disney je danas ujutro to i službeno objavio, a iz tabora Marvel Studija koji stoji iza „Avengersa“ preko Twittera su „Avatarovom“ autoru Jamesu Cameronu kao i producentu Jonu Landau čestitali na tom uspjehu.Praksa međusobnog čestitanja na preuzimanju prvog mjesta što se tiče zarade na kino blagajnama nije neuobičajena, tradicija je započela 1977. godine kada je Steven Spielberg čestitao prijatelju Georgeu Lucasu nakon što su „Ratovi zvijezda“ pretekli „Ralje“ po zaradi. Kasnije, kad je Spielbergov „E.T“ pretekao „Ratove zvijezda“, Lucas se ponio jednako, platio cijelu stranicu oglasa u Varietyu i uzvratio čestitkom Spielbergu, a kasnije je opet Lucas čestitao Cameronu 1998. godine kad je njegov „Titanic“ stekao status filma s najvećom zaradom u povijesti.  Nekad je za nešto tako trebalo potrošiti i nešto novca da bi se zakupio oglas u novinama, danas je potrebno samo malo truda. Objava na Twitteru ekipu iz Marvela nije koštala baš ništa.Foto: Variety