»Dubbing With The Observer«

Filip Motovunski najavljuje remix za Kinga Tubbyja

Ivana Kocijan

Foto: DAMIR ZAMAKLAR, Arhiva

Foto: DAMIR ZAMAKLAR, Arhiva

King Tubby bio je jamajčanski inženjer zvuka koji je uvelike utjecao na razvoj dub glazbe tijekom 1960-ih i 1970-ih godina.Legendarni engleski jungle/dnb producent Ed Solo angažirao je našeg poznatog DJ-a i producenta Filipa Motovunskog da obradi kultnu dub pjesmu »Dubbing With The Observer« s Trojan Recordsa koju potpisuju King Tubby & The Observer All Stars.


Filipov remix izlazi 16. travnja ekskluzivno na Beatportu, a dva tjedna kasnije bit će dostupan na svim ostalim outletima kao najavni singl drugog dijela kompilacije Trojan remixeva za Jungle Cakes Records. DJ Marky, Ed Solo, Kyrist i Benny Page neka su od imena koja već neko vrijeme vrte Filipov remix i najavljuju ovo dugoočekivano izdanje.


Osbourne Ruddock, poznatiji kao King Tubby, bio je jamajčanski inženjer zvuka koji je uvelike utjecao na razvoj dub glazbe tijekom 1960-ih i 1970-ih godina. Njegov inovativan rad u studiju utjecao je na mnoge žanrove popularne glazbe. Često se navodi kao izumitelj koncepta remixa koji je kasnije postao sveprisutan u plesnoj i elektroničkoj glazbenoj produkciji.