Party

Filip Motovunski u Pogonu kulture: Drum `n` Bass se vraća na veliku pozornicu

Katarina Bošnjak

Filip Motovunski

Filip MotovunskiDrum `n` bass je glazba koja je obilježila kultnu dvoranu na Sušaku koju danas poznajemo kao Pogon kulture, a Filip Motovunski je već godinama njezin najznačajniji hrvatski, pa i regionalni ambasador koji se ove subote, 24. veljače vraća na pozornicu Pogona.


Nakon brojnih uspješnih izdanja na inozemnim izdavačkim etiketama, Filip postaje međunarodno prepoznatljiv, a njegove uspješnice redovito se vrte na BBC radiju i u setovima poznatih imena kao što su DJ Marky, Benny Page, Noisia, Calyx & TeeBee, Bad Company, Kursiva i mnogih drugih.


Broji čak više od 600 nastupa u Hrvatskoj, Italiji, Africi, Engleskoj, Češkoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji i Njemačkoj. Filip ima jednako bogatu karijeru i kao sound engineer, a osim za pultom ime je izgradio i u glazbenom biznisu gdje su se na podužem popisu klijenata našle mnoge poznate strane i domaće face za koje je radio miks i mastering (Kuku$, Bad Copy, Sara Renar, Rade Šerbedžija i Alka Vuica).
Svojedobno je Stereo dvorana pucala po šavovima kada su u Rijeci nastupali svjetski velikani kao što su Noisia ili Pendulum, a nakon mnogo godina zatišja, riječka drum `n` bass scena ponovno je u usponu što dokazuje i lokalni kolektiv Shabby Kicks Connection koji je organizator subotnjeg partyja, a čiji rezidenti Boogie, Madvillains i Raul B nastupaju uz goste Filipa Motovunskog i Nobrua.


Cijena ulaznice je 6 € do ponoći i 8 € nakon ponoći, a party počinje u 23 sata.