"Gubimo naraštaj talenata"

Elton John upozorava na izgubljenu generaciju: Brexit je katastrofa za mlade britanske glazbenike

Hina

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Legendarni John je jedan od glazbenika koji su u siječnju potpisali pismo u kojemu kritiziraju sporazum o Brexitu.Elton John upozorio je na izgubljenu generaciju u britanskoj glazbenoj industriji zbog porasta troškova u organizaciji koncertnih turneja Europom zbog izlaska Britanije iz Europske unije. Legendarni John je jedan od glazbenika, uz Eda Sheerana i Rogera Watersa, koji su u siječnju potpisali pismo u kojemu kritiziraju sporazum o Brexitu.


– Trenutačno smo u situaciji da izgubimo naraštaj talenata zbog golemih propusta u vladinu trgovinskom sporazumu, napisao je na Instagramu.


Sporazum britanske vlade i EU-a, koji je stupio na snagu početkom godine, britanskim glazbenicima više ne jamči putovanja bez viza. John je o tome prošli mjesec razgovarao s ministrom za Brexit Davidom Frostom.
– Novi i mladi umjetnici neće moći slobodno putovati Europom, što je ključan dio njihova obrazovanja i razvoja, zbog visokih cijena viza, ATA karneta i raznih dozvola. Unatoč katastrofi koja se nazire, čini se da vlada nije sposobna ili nije voljna ispraviti taj problem i bavi se radije svaljivanjem krivnje na EU nego pronalaženjem izlaza iz tog nereda, napisao je slavni glazbenik koji je već tri godine na oproštajnoj turneji koja će završiti 2023. godine.