»Slavuj, tico mala«

Dunja Knebl i Roko Margeta novom pjesmom najavljuju drugi zajednički album

Ivana Kocijan

Foto: DORINGO PHOTOGRAPHY

Foto: DORINGO PHOTOGRAPHY

Mističnom i egzotičnom ugođaju pjesme u kojoj Dunja svira gitaru i pjeva doprinosi i Rokovo umijeće sviranja na fruli bansuri i kalimbi,Pjesmom »Slavuj, tico mala«, iz prebogate slavonske baštine, Dunja Knebl i Roko Margeta najavljuju svoj drugi zajednički album. Mističnom i egzotičnom ugođaju pjesme u kojoj Dunja svira gitaru i pjeva doprinosi i Rokovo umijeće sviranja na fruli bansuri i kalimbi, a sve je to dočarao Dinko Čvorić Doringo odličnom snimkom i produkcijom.


Prethodni album ovog dvojca s obradom pjesama iz hrvatske baštine, »Svilarica svilu prede«, bio je zapažen i na međunarodnoj sceni (uvršten na prestižnu ljestvicu Transglobal World Music Chart). Premda se čini da nastavljaju sličnim repertoarom jer je »Slavuj« stara pjesma iz Hrvatske, tijekom srpnja i kolovoza ove godine snimili su bajkovito glazbeno putovanje po raznim zemljama svijeta uz niz zanimljivih egzotičnih instrumenata. »Songbook Songs« (»Pjesme iz knjiga-pjesmarica«) sastoji se od 14 tradicijskih pjesama iz Hrvatske, Engleske, SAD-a, Rusije, Bjelorusije, Ukrajine, Slovačke, Indonezije.


To je samo dio projekta kojim Dunja želi naglasiti važnost knjiga pjesmarica u kojima su narodne pjesme koje nikad nisu snimljene i kojima prijeti zaborav. Album je snimio, miksao i producirao Dinko Čvorić Doringo koji je i autor videospota i fotografija, a Biljana Knebl autorica je oblikovanja albuma. Materijal će biti objavljen početkom studenog u izdanju Geenger Recordsa.