Sindikat

Dio osoblja Condé Nasta je u štrajku. Planiraju doći i do kuće Anne Wintour

S.M.

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

"Činjenica da žele doći pred njezinu kuću je luda", kaže izvor.Dio štrajkaša Condé Nasta planira doći do kuće Anne Wintour u Greenwich Villagu, javlja Page Six. Prijete štrajkom i “vilama” zbog problema oko poštenih plaća.


Stvar se toliko zakuhtala da se lokacija kuće doajenke Vogua te adresa na kojoj živi, objavila i javno.


Štrajk organizira sindikat koji predstavlja radnike The New Yorkera, Pitchforka i  Ars Technice, a letak kojeg su vidjeli novinari Page Sixa kaže: “Stanite uz članove NewsGuilda New Yorka dok zahtijevaju da Condé Nast i šefovi medijske industrije pregovore završe u dobroj vjeri i tretiraju radnike pošteno….”
Dodali su i da će neovisno o vremenu štrajkati te da su maske i distanca obvezni.


Izvor iz kompanije za spomenuti medij kaže: “Ovo je ludo! The New Yorker je jedini kojim Anna Wintour ne upravlja i ona nema veze sa sindikatom.”


Drugi izvor iz Condé Nasta kaže: “Činjenica da žele doći pred njezinu kuću je luda. Ona nije osoba koju trebaju napadati. Trebali bi napadati predsjednika ili izvršne direktore. Anna je toliko puta na meti zbog osoblja s kojim nema veze.”U ponedjeljak su glavešine kompanije Condé Nast poslale e-mailove zaposlenicima u kojima stoji: “Dok podržavamo pravo na organizaciju zaposlenika, raditi to na način da se cilja privatni dom individualne osobe i da se javno dijeli adresa, nije prihvatljiv. Condé Nast je posvećen sigurnosti svih svojih zaposlenika i situaciju shvaćamo ozbiljno. U vrijeme kada se osobno napadaju novinari zbog njihova rada, staviti kolegu/kolegicu u isto situaciju je neodgovorno.”


Na ovo su dobili komentar sindikata na Twitteru: “Nadamo se da je kompanija svjesna da je protuzakoniti prijetiti zaposlenicima posljedicama zbog sudjelovanja u zaštićeno aktivnosti. Vidimo se večeras”.