Dd ponedjeljka na HTV1

Četvrta sezona serije “Crno-bijeli svijet”: Lepršava naracija i živi likovi mame gledatelje

Mira Jelačin

Foto: HRT

Foto: HRT

Radnja se događa 1985. i 1986. i evocira neke od najpoznatijih događaja tog vremena, npr. Cibonino osvajanje Kupa prvaka i nuklearnu katastrofu u ČernobiluZavršeno je snimanje četvrte sezone popularne serije Hrvatske radiotelevizije »Crno-bijeli svijet« čije prikazivanje počinje u ponedjeljak, 14. prosinca, na Prvom programu HTV-a. Samo šest dana dijeli nas od prikazivanja novih nastavaka serije koja je naziv dobila prema istoimenom hitu grupe Prljavo kazalište iz 1980. godine »Crno-bijeli svijet«… Smještena u osamdesete godine prošloga stoljeća, serija se ovaj put događa od travnja 1985. do svibnja 1986. godine te evocira neke od najpoznatijih događaja tog vremena, kao što su Cibonino osvajanje Kupa prvaka i nuklearna katastrofa u Černobilu.


Foto: HRT


U novoj sezoni nastupit će svi već do sada poznati likovi, a ukupno će biti oko 200 glumaca, što bi trebalo osvojiti publiku svih naraštaja. Ponovo ćemo se družiti s dobro poznatim junacima – Voljenom Kipčićem zvanim Kip, Đermanom Kurtelom nadimka Žungul, Željkom zvanim Žac, Ksenijom, Dominikom, Jagodom, Jurom, Unom, Marinom, Dunjom, te upoznati neke nove. Filip Riđički, Slavko Sobin, Jelena Miholjević, Sreten Mokrović, Franjo Kuhar, Anica Dobra, Kaja Šišmanović… neka su od glumačkih imena koja se pojavljuju i u četvrtoj sezoni. Redatelj serije je Goran Kulenović u produkciji kuće Interfilm.


Igor Mirković, jedan od scenarista serije, ukratko je predstavio radnju.


Foto: HRT
– Oni koji su na početku bili mladi, možda sada čekaju djecu, oni koji su bili djeca, sada postaju mladi, neki od njih se zapošljavaju na Radiju 101, neki od njih su bili u vojsci – jednostavno prolaze kroz neke normalne životne situacije, otkrio je.


Anica Dobra mišljenja je da su odradili jako dobar posao, a »oni koji su bili ludi, sada su još luđi, oni koji su bili veseli, sada su još veseliji, a kontraši su još veći kontraši«. Mnogo zabavnih događaja najavila je i glumica Kaja Šišmanović.


Foto: HRT


– Puno je likova uhvatilo neke svoje linije priča koje sada granaju oko njih, tako da je doista šareno, rekla je.


Nova sezona »Crno-bijelog svijeta«, snimljena na stotinjak različitih lokacija, i nadalje će gledateljima pružati ono u čemu je serija i dosad bila najuspješnija – žive likove koje je lako voljeti, lepršavu naraciju i uspješnu evokaciju duha vremena.