Vojvoda od Edinburgha

Britanski princ Filip prebačen u drugu bolnicu

Hina

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Kraljica se nalazi u Windsoru, gdje je par bio za vrijeme karantene zbog koronavirusaBritanski princ Filip, 99-godišnji suprug kraljice Elizabete, prebačen je u drugu bolnicu u središtu Londona u ponedjeljak kako bi mu napravili pretrage zbog ranijih srčanih problema i nastavili liječiti infekciju.


Filip, vojvoda od Edinburgha, primljen je u privatnu londonsku bolnicu “Kralj Eduard VII.” prije dva tjedna zbog nespecificirane infekcije koja nije povezana s covidom-19.


U ponedjeljak je Buckinghamska palača priopćila da je premješten na daljnje liječenje i promatranje u bolnicu “Sv. Bartolomej”, koja je centar izvrsnosti u području kardiologije.
“Vojvoda…odgovara na liječenje, ali se očekuje da će ostati u bolnici barem do kraja tjedna”, navodi palača u priopćenju.


Fotografi i TV ekipe ispred bolnice “Kralj Eduard” ranije su vidjeli da je pacijent stavljen u kola hitne pomoći, sakriven od očiju medija uz pomoć kišobrana koje je nosilo bolničko osoblje i policije, iako nema potvrde da je to bio princ.


Kraljica se nalazi u Windsoru, gdje je par bio za vrijeme karantene zbog koronavirusa, a prošli tjedan je nastavila sa svojim službenim dužnostima.


Oboje su primili prvu dozu cjepiva protiv covida, a vojvodina infekcija nije vpovezanan s virusom.