Novi projekt

Brad Pitt debitirao kao kipar na izložbi u Finskoj

Hina

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Slavni glumac iznenadio je stanovnike svojim neočekivanim dolaskom na otvorenjeBrad Pitt, velika zvijezda Hollywooda, posjetio je Finsku i po prvi put predstavio svoje skulpture na grupnoj izložbi u Muzeju umjetnosti Sara Hildén u gradu Tampereu, 150 kilometara udaljenom od Helsinkija.


Radovi poznatog glumca pojavljuju se zajedno s keramikom glazbenika Nicka Cavea i radovima vizualnog umjetnika Thomasa Houseaga povodom izložbe “Mi (“We”), koja će biti otvorena do 15. siječnja 2023. godine.

Pitt je za finsku radio postaju rekao da je ta izložba o “samorefleksiji”.


“Radi se o tome gdje sam pogriješio u svojim vezama, gdje sam suučesnik. Za mene, ovo je proizašlo iz onog što nazivam radikalnom inventurom u kojoj sam bio brutalno iskren prema sebi i preuzeo odgovornost za sve što sam loše učinio, čime sam povrijedio”, rekao je 58-godišnji glumac.Glumac se navodno okušao u lončarstvu nakon razvoda od Angeline Jolie, provodeći i do 15 sati dnevno u Houseagovom studiju u Los Angelesu još 2017. godine. Za GQ je u kolovozu rekao da svoje bavljenje keramikom ne smatra umjetnošću, već kao “samačku, vrlo tihu i taktilnu vrstu sporta”.


Pittov neočekivani posjet iznenadio je Fince jer njegovo sudjelovanje na izložbi nije prethodno najavljeno.