Veliki koncert

Božo Vrećo u Lisinskom obilježit će koncertnu jesen

Edita Burburan

FOTO/VEDRAN KARUZA

FOTO/VEDRAN KARUZA

Koncert u Lisinskom pred publiku će iznijeti repertoar sevdalinki, pjesama od davnina ali i onih novijihBosanskohercegovački glazbenik Božo Vrećo, interpretator modernog sevdaha, najavljuje veliki koncert u Zagrebu 2. studenog u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Osebujan glazbenik svojim je šestim albumom “Lachrimæ” zaokružio cjelinu autentičnog ispjevavanja i izvornih tekstova Sefarda, koji se sastoji od otočnih pjesama, kroz dijapazon kantauturskog rada i pripjeva autohtono s područja Bosne i Hercegovine čime je formirao novi pristup izvedbi sevdalinki.
Svjetski mediji, francuski ARTE, američki New York Times i španjolski El Periodico, nazvali su ga “ikonom slobode, anđeoskim glasom koji miluje duše i otvara srca”. Karizmatičan glazbenik, osim što surađuje s umjetnicima svjetskog glasa, marljivo radi na glazbi i studijama za balet i operu, te dokumentarnim filmovima o sevdalinki. To je ujedno i njegov avangardni doprinos, a radi i na studijama koje se tiču mističnosti balkanske autohtone monofone i polifone glazbe te se žanrovski širi u sfere jazza, bluesa, spiritualnog i polifonog.
Koncert u Lisinskom pred publiku će iznijeti repertoar sevdalinki, pjesama od davnina ali i onih novijih. Glazbeno će ga pratiti izvrsni glazbenici iz Njemačke, Turske, Makedonije, Srbije i Poljske. Nadolazeći koncert je zamišljen kao dijapazon performansa u reinterpretaciji i obličju world music platforme.
– Bit će magičan koncert jer voljeni Zagreb to očekuje od mene i svim srcem ću učiniti sve kako bi se dogodila čarolija, kazao je Božo Vrećo pred nadolazeći koncert.
Pri dolasku na koncert organizator naglašava kako je obavezno priložiti COVID-potvrdu ili se testirati u sklopu dvorane što će biti potpuno besplatno.