HRVATSKO POLJE

Župan Petry posjetio obitelj Lavrnja, nastavio i pojačao „lavinu“ dobrih vijesti i donacija

Marin Smolčić

Župan Petry je tom prigodom Bogdanki darovao ček na iznos od 3.000 eura i pozvao sve ljude dobre volje da se priključe ovoj akcijiHRVATSKO POLJE Nakon što je pokrenuta humanitarna akcija za samohranu majku Bogdanu Lavrnju i njezinu kći Ljiljanu (9) koje žive u ruševnoj kući, svojevrsna prekretnica akcije bile su medijske prezentacije na ovu temu koje je prvi medijski popratio Novi list prije dva tjedna, dok su se naknadno uključili i mnogi nacionalni mediji od novinarskih do TV-kuća i portala.Kada su ličko-senjski župan Ernest Petry i njegova zamjenica Jasna Orešković Brkljačić prije nekoliko dana obišli ovu obitelji u Hrvatskom Polju pored Otočca, ta „lavina dobre volje“ samo je nastavljena.
Kako je tada rekao župan Petry „ova obitelj živi u ruševnoj kući starijoj od 100 godina, bez osnovnih funkcionalnih uvjeta stanovanja“.


U trenutku davanja ove izjave na posebnom žiro-računu za pomoć Bogdanki i Ljiljani bilo je prikupljeno nešto više od 36 tisuća eura.


Župan Petry je tom prigodom Bogdanki darovao ček na iznos od 3.000 eura i pozvao sve ljude dobre volje da se priključe ovoj akciji.Odjek toga poziva kojega je objavio i naš portal bio je ogroman jer je u svega nekoliko dana do danas prikupljeno preko 90 tisuća eura, a uplate pristižu i dalje. Podsjetimo kako je akciju pokrenuo dokazani otočki humanitarac i vijećnik Županijske skupštine Berislav Kostelac.


Kako sada stvari stoje Bogdanku i Ljiljanu ove godine očekuje početak izgradnje, a potom opremanja nove kuće. Mjesta dostojnog za život, sa sanitarnim čvorom i sobama gdje im plafoni neće padati na glavu.


I doista na djelu vrijedi ona stara izreka koja kaže: „Dobro je činiti dobro“!