Konferencija Hotelska kuća

Znanstveno-stručna konferencija u Iki donijela razvoj i širenje stručnih spoznaja iz hotelijerstva

Aleksandra Kućel Ilić

SNIMIO : SERGEJ DRECHSLER

SNIMIO : SERGEJ DRECHSLER

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu želi putem konferencije Hotelska kuća prezentirati i objaviti znanstvene radove na hrvatskom i privući čim više znanstvenika i praktičaraIKA – Ponosni smo što se danas na ovom fakultetu paralelno održavaju dva događaja, a to su tradicionalni kongres Tourism and hospitality industry koji se održava već 26 godina i u potpunosti je na engleskom jeziku i privlači znanstvenike iz cijele regije, te prva znanstveno-stručna konferencija Hotelska kuća 2022 koja je na hrvatskom jeziku. Naime, želja nam je, kako bismo učvrstili odnose koje imamo s gospodarstvom i lokalnom zajednicom, prezentirati i objaviti znanstvene radove i na hrvatskom jeziku i privući čim više znanstvenika i praktičara upravo iz Hrvatske – rekla je uoči početka konferencije Hotelska kuća dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci Sandra Janković. Po njezinim riječima, oba su događaja u Iki okupila stotinjak sudionika.


Konferencija Hotelska kuća ima za cilj istraživačima i stručnjacima omogućiti platformu za razvoj i širenje znanstvenih i stručnih spoznaja iz područja hotelijerstva, informacijsko-komunikacijske tehnologije, poslovanja hotelskih odjela, gastronomije i restoraterstva, obrazovanja i razvoja kadrova, upravljanja marketingom i prodajom te druge istraživačke teme usmjerene na hotelijerstvo. Podržavaju je stručne udruge i to Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) i Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela (NUOMH).

U plenarnim prezentacijama su sudjelovali Bernard Zenzerović s temom »Perspektive i izazovi hotelijerstva – Kako se pripremiti za 2023.?«, Dario Kinkela s temom »Novi koncepti ponude hrane i pića u hotelu«, dr. sc. Maja Šimunić čija je prezentacija nosila naziv »Aktualni trendovi proaktivne prodaje u hotelu«, zatim Marko Šimić s temom »Personalizacija usluga kroz nove tehnologije«, dr. sc. Ivana Ivančić uz prezentaciju »Stručna praksa u visokom obrazovanju: Case study analiza Stručne prakse Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu« i dr. sc. Daniel Dragičević koji je obradio temu »Analiza stanja hrvatskoga hotelijerstva«.


U okvirima Hotelske kuće jučer u Iki je ujedno održana i radionica za mentore stručne prakse pod nazivom »Uloga mentora na stručnoj praksi – ‘role model’, motivator ili nešto puno više?«. Cilj ove radionice bila je izmjena znanja i iskustava iz područja organizacije i provođenja stručne prakse studenata u hotelskim objektima.