Veliko priznanje

Zlatko i Nela Šakić osvojili prestižnu nagradu za svoj proizvod VR4D GLAGOLJICA

Sanda Milinković

Foto: Zlatko i Nela Šakić

Foto: Zlatko i Nela Šakić

Virtual Reality kartice “VR4D GLAGOLJICA“, kartice su koje se koriste u paru sa mobilnom aplikacijom.Zlatko i Nela Šakić nedavno su nam javili da im je stiglo veliko priznanje. Riječ je o dugo očekivanoj zlatnoj medalji koju su za novu inovaciju i proizvod VR4D GLAGOLJICA, osvojili na međunarodnoj izložbi inovacija INOVA 2020.


Virtual Reality kartice “VR4D GLAGOLJICA“, kartice su koje se koriste u paru sa mobilnom aplikacijom.


“Naše specijalno dizajnirane kartice dimenzije 8x12cm koriste se u paru sa našom autorskom specijalno dizajniranom i isprogramiranom mobilnom aplikacijom, na način kada se upali aplikacija na mobilnom uređaju (mobitelu ili tabletu) kamera uređaja se usmjeri prema karticama, nakon čega se kao virtualna stvarnost na ekranu mobilnog uređaja pojavljuju trodimenzionalna slova na glagoljici i razni povijesni motivi povezani sa glagoljskim pismom, uz razne vizualne efekte”, kažu o svom proizvodu.


sakic

Foto: Zlatko i Nela Šakić


Inovacija “VR4D GLAGOLJICA” je zamišljena kao virtualna (pedagoška) igra za učenje glagoljice, može se koristiti kao pomagalo u nastavi prilikom učenja starohrvatskog pisma glagoljice, a može biti i edukativni suvenir.


“Jedinstvena je na tržištu i kao takva je posebna i bez konkurentna. Kao posebnost bi naveli još da su karte dizajnirali i isprogramirali aplikaciju, bravar i kiparica. Do sada nismo imali nikakvih doticaja sa software-ima za programiranja i da smo što se tiče tog područja samouki, volimo izazove, puni smo ideja i ne odustajemo”, dodaju.


Foto: Zlatko i Nela Šakić


Podsjetimo da je ovaj kreativni par s Viškova osmislio i višestruko nagrađivane i certificirane “Tropismene glagoljične puzzle”  te drvene slagalice “Riječka dizalica” koja je prošle godine na međunarodnom natječaju za izbor suvenira industrijske baštine nekoliko Europskih gradova, proglašena službenim suvenirom “Riječke industrijske baštine”.


Prije dva mjeseca su dobili i Zlatnu medalju na međunarodnoj izložbi INVENTUM 2020 i broncu na međunarodnoj izložbi ARCA2020 upravo za proizvod “VR4D GLAGOLJICA“


Foto: Zlatko i Nela Šakić