INTERVENIRALI I VATROGASCI

Zapalili zatvorsku ćeliju u Gospiću, pa se skoro ugušili

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin SmolčićGOSPIĆ – Medijski je ostao nepokriven požar koji se prije dva dana dogodio u jednoj ćeliji Okružnog zatvora Gospić. Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Gospić primili su dojavu o požaru u poslijepodnevnim satima. Budući imaju Vatrogasni dom na manje od 100 metara od požarišta, u svega par minuta bili su na mjestu događaja i uskoro su lokalizirali požar..


Požar su u svojoj ćeliji izazvala šestorica zatvorenika, dva Roma i četvorica Albanaca protvoreni zbog krađa i šverca. U nekoliko navrata su iz zatvorske kuhinje krali jestivo ulje i prikupljenom količinom natopili jedan madrac kojega su zapalili na vratima ćelije. Navodno su prosvjedovali zbog uvjeta boravka u zatvoru.


Pri ovoj sabotaži vodili su premalo računa o posljedicama požara jer su vatrogasci ulaskom u ćeliju zatekli dvojicu zatvorenika kako uz otvoreni prozor kašlju i hvataju zrak, dok su četvorica ležali na podu. Na liječenju u Općoj bolnici Gospić uskoro su završila dvojica stražara koji su pomagali u gašenju požara i četvero zatvorenika. Istoga dana su pušteni na kućnu njegu, odnosno vraćeni su u zatvor.