DONACIJA

Vatrogasna zajednica Ličko-senjske županije dobila vrijednu opremu

Marin Smolčić

Donaciju je predao  vatrogasni zapovjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Zvonimir LončarićU suradnji sa DVD-om San Marino i njegovim tajnikom Veliborom Topolovcem, Vatrogasna zajednica Ličko-senjske županije je dobila vrijednu donaciju od Deutsche Feuetwehrhilfe, odnosno organizacije pod nazivom „Njemački vatrogasci pomažu”. Njihov je predsjednik Andreas Meier, a pokretač donacija Dirk Heidenreich. Pri tome je donirano osam intervencijskih odijela, cjelovitih kompleta za gašenje strukturnih požara. Kompleti su predani na korištenje najmlađem društvu u Vatrogasnoj zajednici Ličko-senjske županije, odnosno DVD-u Barbati.


Donaciju je predao  vatrogasni zapovjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Zvonimir Lončarić koji smatra kako je svaka donacija dobro došla jer je oprema u odličnom stanju. Zapovjednik Lončarić smatra kako vrijedi do 40 tisuća kuna, a svojom očuvanošću i sadržajem svakako će puno pomoći lokalnim vatrogascima pri gašenju požara.

U ime DVD-a Barbati na dodjeljenoj opremi zahvalio se predsjednik Ante Datković, koji je napomenuo da su ovo prva intervencijska odijela u DVD-u Barbati.


-Koristim prigodu da se zahvalim svima koji su sudjelovali u ovoj akciji koja je znatno podigla razinu operativne sposobnosti DVD-a Barbati, VZ Grada Novalje i VZ Ličko-senjske županije, istaknuo je pri tome Ante Datković.