ZABLISTALA ZNANJEM

Upoznajte Martinu Pekar, odgojiteljicu iz Klane: U “Potjeri” je nakon prave drame s ekipom suvereno uzela 13.000 eura

Edi Prodan

Martina je potvrdila krilaticu "dođoh, vidjeh, pobjedih" i to na rijetko viđeni, apsolutno suvereni i - ponosni način.“Sporna” epizoda kviza Potjera u kojem je popularna lovkinja Morana Zibar pozdravila Ramba Amadeusa iako je on nekoliko dana prije toga imao krajnje necivilizirani ispad seksualnog zlostavljanja, što dakako Zibar nije mogla znati jer je ta epizoda kviza snimana danima prije Rambo seksizma, imala je i svoje sasvim drugo lice: ono koje je pokazala Martina Pekar.


Odgojiteljica iz Klane je u svom prvom nastupu u Potjeri istinski zablistalala i ostvarila jednu od najuvjerljivijih pobjeda od kako je tog kviza, a ima ga jer ide mu već deseta sezona što znači da je snimljeno na tisuće epizoda s još mnogo više kandidata. Martina je u svom nastupu naime suvreno prošla prvi krug, da bi u drugom, prepuna samopouzdanja odabrala ne srednju nego višu razinu koja je iznosila čak devet tisuća eura. Prošla je i tu stepenicu, na kojoj pad skoro polovica kandidata, bez ikakvih vidljivih znakova treme ili nesigurnosti. Zajedno s još dvojicom kolega, jedan je kandidat naime ispao, ukupno su osvojili 13 tisuća eura. Da bi simbolika brojke 13 bila do kraja izražena, u trećem krugu odgovaranja, onog zajedničkog osvojili su – 13 bodova. Iako bi to prema iskustvima iz većine epizoda bilo nedovoljno da bi se do novca uistinu i došlo, u pravilu se teško prolazi lovkinju ili lovce bez 18 ili više bodova, doslovno u zadnjoj sekundi uspjeli su osvojiti navedeni iznos.


dir=”auto”>
Martina je tako potvrdila krilaticu “dođoh, vidjeh, pobjedih” i to na rijetko viđeni, apsolutno suvereni i – ponosni način. Martina je naime tu prigodu iskoristila i za promociju Rijeke, u Potjeru je došla u “hudici” s natpisom ŠČ, kao što je na nogama, uz zavrnute nogavice, imala i čarape iste, ŠČ simbolike.


A da je Martina Pekar uistinu osebujna osoba pokazala je i na lanjskoj, srpanjskoj pripremnoj utakmici između Rijeke i Kopra na koju došla sa svojom kćerkicom Nikki. Ništa neobično da Nikki tad nije imala tek nešto više od četiri mjeseca čime je postala sasvim sigurno najmlađom posjetiteljicom utakmica Rijeke ikad!