Suradnja prijateljskih gradova

Umirovljenici iz Karlsruhea posjetili gradsku upravu

Sanja Gašpert

Foto Grad Rijeka

Foto Grad RijekaRIJEKA – Grupa umirovljenika iz prijateljskog grada Karlsruhea, koja ovih dana boravi na Kvarneru u organizaciji Njemačko-hrvatske zajednice Karlsruhe, posjetila je i Grad Rijeku. Goste iz njemačkog grada pozdravila je viša savjetnica – specijalist za gospodarstvo i strateško planiranje Nataša Zrilić, izrazivši im još jednom dobrodošlicu u Rijeku. Nakon što su imali priliku i turistički obići grad, gosti su se u prostorijama Grada Rijeke kroz prezentaciju Ilinke Babić iz Turističke zajednice upoznali s riječkim znamenitostima, lokacijama i događajima.


Voditeljica Odsjeka za kulturu u Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Grada Rijeke Plamena Šarlija sa suradnicima susrela se s Angelikom Schmidt iz Grada Karlsruhea te Mirjanom Diminić iz Njemačko-hrvatske zajednice Karlsruhe.


Gradovi Rijeka i Karlsruhe su sporazum o suradnji na projektima na području zdravstva i socijalne skrbi, sveučilišta, gospodarstva i kulture potpisali 2011. godine, no počeci suradnje između dvaju gradova sežu u vrijeme početka Domovinskog rata. Zahvaljujući prijateljskoj suradnji stvorene su čvrste veze koje danas omogućuju intenzivnu suradnju i razmjenu ljudi, znanja i iskustava na brojnim područjima, a prvenstveno na području visokog obrazovanja i kulture.