Big Bear Nature Resort

Ukrajinska večer održana u Vrhovinama: Boršč kao jedan od simbola zemlje u vihoru rata

Marin Smolčić

Uz vlasnika resora Zvonimira Petričevića na događaju su nazočili ličko-senjski župan Ernest Petry, načelnik Općine Vrhovine Milorad Delić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Otočca Tino Ostović i predsjednik Udruge branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata Željko Jakobčić.VRHOVINE – U prostorijama restorana Big Bear Nature Resort u Vrhovinama sinoć je organizirana Ukrajinska večer za ukrajinske državljane koji su uslijed ratnih okolnosti bili prisiljeni napustili Ukrajinu. Na području Vrhovina trenutno je smješteno je 99 Ukrajinskih državljana, od kojih je devet osoba i zaposleno.


Uz vlasnika resora Zvonimira Petričevića na događaju su nazočili ličko-senjski župan Ernest Petry, načelnik Općine Vrhovine Milorad Delić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Otočca Tino Ostović i predsjednik Udruge branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata Željko Jakobčić.

Nazočnima se obratio ličko-senjski župan Ernest Petry:


– Svim izbjeglim Ukrajincima želim ugodan boravak u Republici Hrvatskoj i Ličko-senjskoj županiji. Naša je moralna i ljudska obveza da pomažemo ukrajinskom narodu kako bi lakše prebrodili strahote nametnutog im rata. Pri tome nastojimo voditi posebnu skrb i brigu o malodobnoj djeci. Nadajmo se da će se strašni rat okončati i da ćete se moći vratiti svojim domovima, istaknuo je pri tome župan Petry.


Kao znak zahvalnosti Ukrajinci su za sve nazočne organizirali kratki kulturnoumjetnički program u sklopu kojega je otpjevano nekoliko pjesama na ukrajinskom jeziku. Ukrajinci su sve nazočne počastili ukrajinskim nacionalnim jelima koja su sami pripravili, među kojima je dominiralo prepoznatljivo ukrajinsko nacionalno jelo pod nazivom boršć.