SPORTSKO DRUŽENJE

U Vrbovskom odigran Regionalni malonogometni turnir: I kad sudac ne vidi tu je fair play pa nitko ne vara

Marinko Krmpotić

Foto M. KRMPOTIĆ

Foto M. KRMPOTIĆVRBOVSKO – Nema VAR-a, ali kad se ljudi razumiju, onda ima fair playa pa nitko ne vara. Moguće je i ovom rečenicom prokomentirati Regionalni malonogometni turnir kojem je domaćin bio Grad Vrbovsko, a u sportskoj dvorani OŠ Ivana Gorana Kovačića organizirali su ga Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj i NK Gomirje.


Naime, u pretposljednjoj minuti prvog poluvremena finalne utakmice između NK Vrbovsko i NK Sloga iz Borova, domaći su igrači postigli zgoditak i poveli s 1:0. No, gosti su se bunili i tvrdili kako je prije začetka te akcije lopta izašla iz terena i trebalo je suditi ubacivanje sa strane za Slogu. Sudac to nije vidio, ali je upitao igrače NK Vrbovsko je li tako. Oni su potvrdili pa je zgoditak poništen. Potez za svaku pohvalu vrbovšćanskih igrača! Nakon toga utakmica je nastavljena i u regularnom je vremenu završila nerješeno, a u izvođenju kaznenih udaraca bolji su bili gosti, Treće mjesto pripalo je ekipi Terasa iz Zagreba, a četvrti je bio novosadski DSHV. Nastupilo je još sedam ekipa iz Like, Dalmacije, Banije, Korduna te zapadne i istočne Slavonije. Uz multietnički, ovaj turnir imao je i humani karakter pa će tako novac skupljen od kotizacija i donacija biti doniran dvjema djevojčicama, Dijani i Deani Vučenović, koje treniraju košarku, a žive na potresom pogođenom području Banovine.


Turnir je privukao i pažnju političara od kojih su najviši po rangu bili Anja Šimpraga, potpredsjednica Vlade RH iz redova srpske manjine u Hrvatskoj, te Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava Republike Srbije, inače predstavnik hrvatske nacionalne manjine u Srbiji. Anja Šimpraga istaknula je kako je najveći pobjednik ovog susreta prijateljstvo i zajedništvo, a slično je govorio i njen kolega iz Srbije zahvalivši organizatorima na pozivu te istaknuvši kako ova suradnja sportskih organizacija iz Srbije i Hrvatske svjedoči da suradnja nema alternative. Nazočne je pozdravio i saborski zastupnik Milorad Pupovac, dok je gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić izrazio spremnost da Grad Vrbvsko i ubuduće bude domaćin ovakvih priredbi i druženja.