Planinarsko društvo Tuhobić

U subotu se na Učki održava natjecanje u planinarskoj orijentaciji, Trofej Tuhobić – otvoreno prvenstvo Rijeke

Vladimir Mrvoš

Foto V. MRVOŠ

Foto V. MRVOŠRIJEKA – Damir Konestra iz Planinarskog društvo Tuhobić najavio je natjecanje u planinarskoj orijentaciji Trofej Tuhobić – otvoreno prvenstvo Rijeke, koje će se održati na Poklonu na Učki, u subotu 25. svibnja, s početkom u 9.30. Autobus iz Rijeke za Poklon polazi s riječkog Trga bana Jelačića u 7.30 sati, a vraća se u 17 sati. Planinarsko društvo Tuhobić prošle je godine obnovilo tradicionalno orijentacijsko natjecanje u planinarskoj orijentaciji (ekipno) Trofej Tuhobić ‘23.


– Ove godine, slijedom tradicije, natjecanje je dobilo status Otvorenog prvenstva Rijeke u planinarskoj orijentaciji, pa će uz ekipe iz Hrvatske, na padinama Učke sudjelovati i natjecatelji iz susjednih zemalja, Srbije i Slovenije. Prijave natjecatelja su još uvijek u tijeku, očekujemo oko stotinjak natjecatelja podijeljenih u četiri kategorije: pioniri, juniori, seniori i veterani, kaže Konestra.


Konestra je predstavio i dvije projektne aktivnosti PD-a Tuhobić. Tako je predstavljen Erasmus + sport projekt »Climbit«, koje društvo provodi u suradnji sa Sportsko penjačkim klubom Tuhobić, a čija se finalna konferencija planira sredinom rujna u Rijeci, uz sudjelovanje penjača i sportskih penjača iz Austrije, Slovačke i Hrvatske.
– Nastojeći planinarstvo što više oplemeniti sportsko-natjecateljskim elementima, ali i dalje nastaviti na usađivanju ljubavi i pozitivnog odnosa prema prirodi od najranijih dana, razvijamo s partnerima iz Slovačke i Srbije projekt planinarske orijentacije za djecu, kao i za djecu i roditelje, objasnio je Konestra.