NAKON GODINE PAUZE

U Punat stiže Craft Beer Festival s “Gin Cornerom”

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen TrinajstićPUNAT – Nakon godine (prisilne) pauze, u Punat se ovog tjedna vraća ondje već tradicionalni sajam craft piva. Kako nam je rekao direktor Turističke zajednice Branko Karabai, Punat Craft beer festival održavat će se tijekom ovog petka i subote na Trgu zahvalnosti u vremenu od 18 pa do 24 sata do kada se, sukladno važećim epidemiološkim ograničenjima, sva javna, pa tako i okupljanja pivoljubaca i nadalje moraju privoditi svomu kraju.


– Ove će godine svoje ponajbolje proizvode u središte našeg mjesta donijeti craft pivovare Zmajsko, Suxo, Varionica, Mlinarica i Pulfer, a za dobru »klopu« zaduženi će biti ondje također angažirani predstavnici Barbecue Hot Yarda iz Zagreba. Ujedno, na spomenutom sajmu svoj prodajno-degustacijski punkt i ovoga će puta imati i sve popularniji hrvatski proizvođač ljutih umaka »Volim ljuto« čija će ponuda, uvjereni su domaćini, zadovoljiti potrebe i onih najzahtjevnijih ljubitelja »žešćih« okusa.


Oni pak koji nisu skloni uživanju (samo) u pivu iz domaćih craft pivovara, na festivalu će se moći razveseliti iskušavanjem širokog spektra hrvatskih ginova, kao i miješanih pića spravljenih na njihovoj bazi, koja će se nuditi na postavljenom »gin corneru«.
Organizatori iz TZ-a Općine Punat pojašnjavaju i da su, kao i svi ostali organizatori ljetnih manifestacija, dužni poštovati sve i nadalje važeće epidemiološke mjere te će stoga ove godine na Craft beer festivalu izostati živa glazba. To ipak ne znači da će ovaj događaj proteći u tišini jer će u Puntu okupljene pivo i gino-ljupce ondje pratiti glazba koja će biti puštana s razglasa.