U PP Grabovača pokrenuti novi edukativni sadržaji, zaživjela „Učionica na otvorenom“

Marin Smolčić 


PERUŠIĆ U zadnjem tjednu svibnja otvorena je nova edukativna zona u Pećinskom parku Grabovača pod nazivom „Učionica na otvorenom“. Novi sadržaj namijenjen je učenicima, studentima i svim sudionicima edukativnih programa Pećinskog parka. Više o svemu rekla nam je ravnateljica JU PP Grabovača Jelena Milković.


– Učionica je obogaćena edukativnim sadržajima poput školske ploče, igre Križić-kružić, edukativnim panoima te velikim stolom za provedbu radionica. Javnoj ustanovi „Pećinski park Grabovača“ projekt „Učionica na otvorenom“ financiran je od strane domaće Zaklade Adris, najveće korporativne zaklade u ovom dijelu Europe, u iznosu od gotovo 2 000 eura.

Opći cilj projekta Učionica na otvorenom je educirati i informirati lokalno stanovništvo i posjetitelje Pećinskog parka o krškom reljefu, georaznolikosti i bioraznolikosti područja te važnosti zaštite prirode i okoliša. Realizacijom projekta Učionica na otvorenom podignuta je kvaliteta izvođenja edukativnih programa Ustanove te značajno olakšan proces edukacije lokalnog stanovništva i posjetitelja Parka, zaključila je ravnateljica Milković.


Prve grupe učenika osnovnih i srednjih škola ubrzo su prigrlile novi pedagoške standarde učionica na otvorenom pa su prvi edukativni sati provedeni na ovaj način protekli iznenađujuće brzo i zanimljivo.