NACIONALNO SAVJETOVANJE

U Gospiću počeo trodnevni skup speleologa, sutra uručivanje nagrada za najbolje fotografije

Marin Smolčić

Foto:HPD „Željezničar“

Foto:HPD „Željezničar“

"Želim vam što više uspješnih istraživanja i otkrivanja novih podzemnih bogatstava na području Velebita i prelijepe Ličko-senjske županije, kao i u ostalim dijelovima RH, kazao je župan Ernest Petry.GOSPIĆ – Gospić je domaćin trodnevnog savjetovanja u organizaciji Speleološkog odsjeka HPD “Željezničar“ iz Zagreba. Nacionalni Skup speleologa 2021. održava se u OŠ dr. Jure Turića u kojoj se priređuju radionice za učenike te mnogobrojna stručna predavanja kojim će se predstaviti rad hrvatskih speleologa, što uključuje i područje podzemne biologije, geologije, hidrologije i klimatologije.


Ličko-senjski župan Ernest Petry pozdravio je sve sudionike ovog skupa s nacionalnim predznakom.


-Kao župan Ličko-senjske županije iznimno mi je drago što ste upravo ovaj dio Hrvatske odabrali za organiziranje ovoga skupa. Zahvaljujem vam na dolasku i vjerujem u uspjeh ovoga okupljanja te vam želim što više uspješnih istraživanja i otkrivanja novih podzemnih bogatstava na području Velebita i prelijepe Ličko-senjske županije, kao i u ostalim dijelovima RH, kazao je župan Ernest Petry.
Za sutra je u Kulturno-informativnom centru Gospić najavljeno emitiranje nekoliko dokumentarnih filmova na temu krša, kao i uručivanje nagrada za deset najboljih fotografija podzemnog svijeta i špilja Hrvatske.