Besplatna akcija

U Gospiću obilježen Međunarodni dan sestrinstva, građanima mjerene razine šećera u krvi i krvnog tlaka

Marin SmolčićNa gospićkoj tržnici danas je obilježen Međunarodni dan sestrinstva u suradnji Hrvatske komore medicinskih sestara Ličko-senjske županije, Opće bolnice Gospić, Doma zdravlja Gospić, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Gospić i Strukovne škole Gospić – smjer medicinska sestra/tehničar. Tim je povodom organizirana još jedna besplatna akcija mjerenja razine šećera u krvi i krvnog tlaka.


Događaju su prisustvovali brojni medicinski djelatnici, kojima se pridružila i zamjenica ličko-senjskog župana Jasna Orešković Brkljačić, koja je osobno čestitala medicinskim sestrama i tehničarima njihov dan.


Sestrinstvo se, s pravom, često naziva “srcem” zdravstvenog sustava. Medicinske sestre i tehničari pružaju ključnu podršku pacijentima, pogotovo u najtežim trenucima, te su neizostavni dio održivog i suosjećajnog zdravstvenog sustava. Njihova uloga se, s razvojem medicine, također značajno proširila.

U Ličko-senjskoj županiji u posljednje se vrijeme može primijetiti značajan pomak u prepoznavanju važnosti ove profesije. Primjer tome je uvođenje medicinskog smjera u Strukovnoj školi Gospić, što odražava potrebu za većim brojem kvalificiranih medicinskih sestara i tehničara u regiji. Ova inicijativa ne samo da osigurava lokalnu radnu snagu, već također pridonosi održivosti i kvaliteti zdravstvene skrbi u ruralnim područjima.


Opća bolnica Gospić, kao ključna medicinska ustanova u Ličko-senjskoj županiji, prepoznaje važnost suradnje s obrazovnim institucijama poput Strukovne škole Gospić. Ova suradnja osigurava kontinuitet stručnog kadra i omogućuje stalno usavršavanje te prilagodbu medicinskih sestara i tehničara novim trendovima i tehnologijama.