STVARANJE KVALITETNOG SADRŽAJA

Turistički radnici prošli edukaciju o snimanju filmova: Primjer je »Rijeka – I miss you«

Alenka Juričić BukaricaRIJEKA – Hrvatska turistička zajednica i Balduči film u suradnji s Turističkom zajednicom grada Rijeke u hotelu Bonavia Plava laguna, održali su jučer dvosatnu besplatnu edukaciju na temu filmski turizam i izrada turističkih filmova. Edukaciji su prisustvovali direktori i djelatnici turističkih zajednica kojima će dobivene informacije biti od znatne koristi pri budućoj izradi turističkih videouradaka za vlastite destinacije. Tijekom edukacije predstavile su se aktualnosti i informacije iz područja filmskog turizma, izrade turističkih filmova, distribucije i promidžbe, kao i druge informacije vezane uz tu temu.


Edukaciju je vodila Spomenka Saraga, producentica i scenaristica tvrtke Balduči film, koja je svojim dugogodišnjim iskustvom stekla znanja i kvalifikacije iz područja filmske industrije. Tako je i promotivni film »Rijeka – I miss you«, realiziran od strane Balduči filma, osvojio više od deset nacionalnih i međunarodnih nagrada i priznanja u vrlo velikoj konkurenciji sjajnih turističkih filmova.


Edukacija je dala bolji uvid, svim prisutnima, u smjernice kojima bi se destinacije trebale voditi, kako bi stvorili kvalitetan sadržaj kako za domaće, tako i za strane goste, a ujedno i primamljiv sadržaj kao destinacija za potencijalni filmski studio, javili su iz TZG-a Rijeke.