Turistička sezona

Sve manje pesimizma: U Karlobagu je bura stala, gosti ostali!

Marin Smolčić

snimio Marin Smolčić

snimio Marin Smolčić

"S obzirom na sve okolnosti ovogodišnje situacije koja je bila u znaku epidemije ipak moramo biti zadovoljni s brojem noćenja. U odnosu na 2019. godinu taj je broj nešto veći od 60 posto."Sve je manje pesimizma u izvješćima iz jadranskih turističkih destinacija. Unatoč problema s koronavirusom i činjenica da se gosti ponegdje odmaraju i sa zaštitnim maskama na licima, razloga za optimizam svakako ima. Od samih početaka epidemije COVID-19 Karlobag je dokazana „korona-free“ zona jer do danas ondje nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze ovim virusom. Jedini problem ovih dana bila je bura, ali opadanjem bure raste i optimizam. Unatoč svim ovim okolnostima direktorica Turističke zajednice Općine Karlobag Ivanka Šegota zadovoljna je turističkom bilancom koja je svakako mogla biti i puno bolja, ali i slabija.


– S obzirom na sve okolnosti ovogodišnje situacije koja je bila u znaku epidemije ipak moramo biti zadovoljni s brojem noćenja. U odnosu na 2019. godinu taj je broj nešto veći od 60 posto. Najčešći gosti su nam Nijemci, Poljaci i Slovenci. Zbog epidemioloških razloga znatno je podbacio dolazak tradicionalnih gostiju iz Italije koji „feragosto“ najčešće provode na Jadranu. Osim stranih gostiju, živost ovogodišnjoj turističkoj sezoni uvelike daju i brojni vlasnici kuća za odmor, što na našem području sada ukupno čini više od 1500 ljudi, naglašava direktorica TZ Karlobag Ivanka Šegota.


Bura je donekle ohladila more pa se ovih dana u besprijekorno čistom kupačkom arealu na području Karlobaga viđaju tek oni hrabriji. Važna stavka turističke sezone na ovome dijelu Jadrana svakako je tradicionalno „Karlobaško ljeto“. Zbog epidemioloških razloga odustalo se od ove manifestacije koja je već godinama tijekom srpnja i kolovoza uvijek bila u znaku brojnih sportskih, zabavnih i kulturnih sadržaja toliko omiljenim posjetiteljima Karlobaga.