Brod Moravice

Sto godina od početka elektrifikacije Gorskog kotara

Ines Miculinić

Samo predavanje će biti popraćeno izložbom »Se na lektriku«.BROD MORAVICE – Svakog vikenda u Gorskom kotaru sve više je događanja koja osim lokalnog stanovništva mogu zainteresirati turiste i slučajne prolaznike. Među njih spada i subotnji događaj kada će Etno udruga Turanj obilježiti 100 godina od početka elektrifikacije Gorskog kotara.


U Domu kulture u Brod Moravicama s početkom u 11 sati izlaganje će održati Dijana Arbanas na temu HE Munjara koja je prije 100 godina puštena u pogon, dok će Erik Šneler održati predavanje o promjenama koje je donijela elektrifikacija u svakodnevnom životu. Samo predavanje će biti popraćeno izložbom »Se na lektriku«.


Kako se nadaju organizatori, na kraju zanimljivog druženja i publika će imati priliku da kaže koju riječ o predavanju i općenito o toj velikoj obljetnici. A kako bi predavanje bilo još zanimljivije, u programu će se naći i nekoliko skečeva o elektrifikaciji Gorskog kotara i stare slike iz vremena izgradnje HE Munjara. Stoga organizatori pozivaju građane da se odazovu u što većem broju jer – novih informacija nikada dovoljno!