Doputovalo više od 500 turista

Vlak češkog prijevoznika RegioJeta stigao na riječki kolodvor

Alenka Juričić Bukarica

Vlak RegioJeta stigao u Rijeku / Snimio Vedran KARUZA

Vlak RegioJeta stigao u Rijeku / Snimio Vedran KARUZA

Na prvoj vožnji je bilo više od 500 čeških, slovačkih i slovenskih turista, kao i predstavnika brojnih čeških i slovačkih medija koji su došli izvijestiti o premijernom putovanju novom željezničkom linijomRIJEKA  S čak 12 vagona prepoznatljivi žuti vlak češkog prijevoznika RegioJeta danas nešto proslije deset sati stigao je na peron riječkog željetničkog kolodvora.


Riječ je o prvom vlaku kojim je otvorena nova linija na relaciji Prag-Brno-Bratislava-Ljubljana-Rijeka, koja će prometovati do kraja kolovoza i koja je postala pravi hit u Češkoj i Slovačkoj, uz ostalo, i radi vrlo povoljnih karata koje se kreću od 22 eura na više.

Foto galerija: Vlak češkog RegioJeta stigao u Rijeku Foto: Vedran KaruzaVlak je krenuo u utorak oko 18 sati iz Praga, a u Rijeku je trebao stići u 8,45 sati, međutim, zapeo je na hrvatsko-slovenskoj granici pa je kasnio nešto više od sat vremena.
Na prvoj vožnji je bilo više od 500 čeških, slovačkih i slovenskih turista, kao i predstavnika brojnih čeških i slovačkih medija koji su došli izvijestiti o premijernom putovanju novom željezničkom linijom.


Dio turista se iskrcao već u Matuljima gdje ih je čekalo šest autobusa kojima su odrađeni transferi prema Krku, Dalmaciji i Istri.


Ostali su stigli u Rijeku gdje ih je od jutro čekao velik broj hrvatskih medija, kao i ministar turizma Gari Cappelli, direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić te riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.


 


Vlakom, je uz ostale, stigao i Radimir Jančura, predsjednik Uprave RegioJeta, kao i diplomatski predstavnici ovih zemalja. Naravno i turisti koji su u vlaku, primjerice, tijekom putovanja morali imati maskice.


Više možete pročitati u tiskanom izdanju Novog lista u četvrtak!