Halloween u gradu na Rječini

Zombiji partijali do zore

Ivana Kocijan

Najstrašnija noć u godini sinoć je na riječki Korzo, u kafiće i klubove privukla brojne vampire, vještice, zombije, zle klaunove i druge »feštare« željne zastrašujuće zabaveRIJEKA Halloween, Noć vještica, najstrašnija noć u godini – ili možda večer u kojoj se zaljubljenici u maskiranje počinju pripremati za sljedeći karneval – sinoć je na riječki Korzo, u kafiće i klubove privukla brojne vampire, vještice, zombije, zle klaunove i druge »feštare« željne zastrašujuće zabave.


Brojne atrakcije


Jedan od najvećih i najraznovrsnijih partyja održan je u Palachu, u organizaciji Udruge The Hauntlings i gospodara ceremonije Imperatora Zla. Tema ovogodišnjeg »spooky partyja« bio je »Ukleti cirkus«. Tulum je u klubu u Kružnoj započeo već u 18 sati, a trajao je gotovo do zore. Na »Carnival Flooru« posjetitelje su dočekali razni strašni štandovi poput onih s kolačima i rukotvorinama, dok su u trećoj prostoriji, na Party Flooru za glazbu bili zaduženi mračni DJ-i – The Klinik Conspiracy i JesteRi. Strašnoj atmosferi doprinijeli su i vampiri, gatare, hipnotizeri, cirkusanti svih vrsta, pa onda borba s lutkama, najodvratnija smjesa sline i otrova…


Uz izvrsno razrađenu ponudu atrakcija na svoje su došli svi obožavatelji pomaknutog i zabranjenog, mračnog i mističnog, poklonici gothic, metal i ostale underground glazbe, ljubitelji crnog humora i svi oni koji su slučajno ili namjerno sinoć zašli u klub u Kružnoj.


Što se sve nudi u Palachu već su u predvečernjim satima došli istražiti Cinthija i Bepo, dvoje mladih Zadrana kojima se atmosfera u Kružnoj jako svidjela.– Sve smo vidjeli i sviđa nam se. Inače nas zanima sve u vezi Halloweena. Bili smo prije na nekim sličnim događajima, ali nikad na ovakvom nečem, otkrili su nam. Među onima koji su posljednji četvrtak u listopadu proveli na najstrašnijem tulumu u godini bili su i Ivor i Dorijan, inače članovi udruge koja je jedan od organizatora partyja. Njih su dvojica upravljala »kolom nesreće« koje je nudilo mnoge nesretne nagrade.  – Što je nagrada nesretnija, to je provod bolji. Osim ovog, imamo i puno drugih atrakcija, štandova, rekli su nam.Zadovoljna je bila i organizatorica Jasna koja nam je otkrila kako im je bila želja sinoćnjim partyjem oživjeti cirkus 19. stoljeća. – Htjeli smo da se ljudi istovremeno zabave i nešto nauče, dodala je.

Jedanaestu godinu za redom veliki Halloween party održan je u Kalvariji gdje je za glazbu bio zadužen DJ RiIgor Mortiss. Posjetitelji su mogli pogledati i predstavu »Smrt na seansi«, tradicionalni ponoćni performans, nastupe mađioničara Andreja i uživati u posebnim horor koktelima i još strašnijim halloweenovskim delicijama. Sudeći po broju onih koji su, maskirani ili ne, noć proveli u Kalvariji, bilo je to pravo mjesto za proslavu Noći vještica. Potvrdili su nam to i svi oni koje smo upitali zbog čega su Halloween odlučili provesti baš tamo.


– Na Halloween uvijek dolazimo ovamo zato što je tu najbolje, kratko su nam rekle Meri i Mihaela.


Dame u crnom


Sličan smo odgovor dobili i od Maje i Mislava koji su nas privukli svojim atraktivnim maskama.– Zna se da Kalvarija ima najbolji Halloween u gradu, rekli su oni.Tri dame u crnom – Gorana, Nikolina, Maja – također su bile kratke i jasne.–  Ovdje je najbolji party, zaključile su.

U noći u kojoj su vladale vještice, zombiji i druga strašna bića tulumarilo se i u drugim kafićima i klubovima. U Tenku je održan 14-satni Halloween party, a tulumarilo se i u Stereo Garaži gdje je u programu bio party pod nazivom Trešoween. Prigodne programe organizirali su i: Sky Bar, Mali caffe, Phanas Pub, Galileo Bar, Beertija, Pepe Rosso, NUbar i mnogi drugi…


Noć vještica obilježena je i u caffe baru Nad urom gdje su Halloween party dodatno začinili dečki iz akustičnog trija Tri kralja. Iako je strašna atmosfera izostala, izvrsna svirka riječkog trojca sinoćnjoj je zabavi na krovu Korza donijela čistu peticu.