Novi-stari župan

Zlatko Komadina na početku šestog mandata najavio nove županijske projekte. Kreću razgovori o slaganju većine u Skupštini

Barbara Čalušić

Zlatko Komadina / Foto: M. GRACIN

Zlatko Komadina / Foto: M. GRACIN

Intenzivno nastavljemo s djelatnostima za koje smo nadležni, a ovaj mandat sigurno ćemo dati veći naglasak na razvoj poljoprivrede i poduzetništva u suradnji s njihovim udrugama, najavio je KomadinaRIJEKA – Županu Zlatku Komadinu počinje teče šesti mandat na čelu Primorsko-goranske županije, a zasad je jedina promjena u županijskoj izvršnoj vlasti novi dožupan Vojko Braut.


Komadina je na susretu s novinarima kratko predstavio svog novog zamjenika i komentirao konstituiranje novog saziva županijske Skupštine koje je zakazano za idući tjedan.


Komadininoj koalicija predvođenoj SDP-om za većinu u Skupštini nedostaju još četiri vijećnika.
– Mogu predstaviti novog zamjenika kolegu Vojka Brauta. On je pravnik i vjerujem da će se jako dobro uklopiti. Županijska Skupština će biti 17. lipnja u Opatiji, a ja ću kroz ovaj tjedan obaviti razgovore sa svim listama koje su bile na izborima, a cilj je stovoriti stabilnu postizbornu većinu.


No to ne ovisi samo o meni, nego i onim koji su ušli u Skupštinu. Nadam se da ćemo to uspješno napraviti i da ćemo imati konstituiranu Skupštinu, a u suprotnom imat ćemo naredne sjednice. Vjerujem da su ljudi odgovorni, da su išli na izbore da bi preuzeli odgovornost upravljanja, a ne samo kritike i kritiziranja, poručio je Komadina.


Istaknuo je i prelazak Primorsko-goranske županije na epidemiološkom semaforu iz crvene u žutu boju s tenedecijom prelaska u zeleno, čime su, kako je istaknuo Komadina, stvorene pretpostavke za dobru turističku sezonu koja je već počela te se ljetni mjeseci očekuju s optimizmom.


Komadina je još jendom podsjetio kako Županija završava planirane objekte i predaje ih građanima na upotrebu, ali počinjene i s novim projektima.


Najavio je otvaranje projekta Putovima Frankopana koji će biti u funkciji turizma i zaštite baštine, pogona u Staroj Sušici za preradu voća i Centra za velike zvijeri. Najavio je nastavak adaptacije lječilišta na Lošinju, gradnju riva u lučkim područjima, a idući tjedan polaže se kamen temeljac za dvoranu Medicinske škole.


– Nastavljamo projekte u zdravstvu, nadam se da ćemo u ovom mandatu započeti s izgradnjom objekta hitne medicinske pomoći s Centrom gorske službe spašavanja na Rujevici. Tu je i škola Viškovo za koju se nadam da ćemo je uspješno kandidarati za europska sredstva, a idući tjedan trebala bi biti gotova javna nabava za početak dogradnje škole na Rabu.


Iz svega ovog jasno vam je da intenzivno nastavljemo s djelatnostima za koje smo nadležni, a ovaj mandat sigurno ćemo dati veći naglasak na razvoj poljoprivrede i poduzetništva u suradnji s njihovim udrugama, najavio je Komadina.