Ekološka akcija

Zelena čistka u Jelenju: Vrijedni mještani skupili preko pedeset kubika otpada

Sanja GašpertJELENJE – Značajna ekoakcija, Zelena čistka, obilježila je kraj svibnja na području Jelenja.


Brojni mještani su se okupili kako bi sudjelovali u tradicionalnoj proljetnoj ekološkoj akciji, organiziranoj u suradnji s Općinom Jelenje, KD-om Jelenje i TZ-om Općine Jelenje. Sakupljeno je ukupno pedeset kubika krupnog i sitnog otpada s javnih površina.


– Brojne udruge preuzele su uloge na različitim pozicijama kako bi se prikupio otpad s ilegalnih odlagališta. Planinari iz PD-a Učka su čistili područje Gonjuše i ulaz u Dražice.
Planinarima su se pridružili i članovi Lovačkog društva Jelen, koji su na dodatnim lokacijama čistili područje Vele Dražice i Trnovica.


Odbojkaški klub Rječina suočio s izazovom čišćenja područja Sušica. Sportski entuzijasti iz Konjičkog kluba Vodičajna također su se pridružili hvalevrijednoj ekoinicijativi ostavljajući iza sebe čist teren na poziciji »Ispod Škarona«, a društvo su im pravili i članovi Stolnoteniskog kluba Rječina. Članovi Športsko ribolovnog kluba Rječina zaputili su se na područje između Zoretića i Kukuljana gdje su očistili svoje omiljene destinacije od neželjenog otpada.


Naravno, sve ovo ne bi bilo moguće bez angažmana drugih vrijednih udruga.


Udruga dragovoljaca veterana Domovinskog rata Jelenje hrabro je krenula u čišćenje područja stare ceste Grohovo – Lopača, dok je Udruga umirovljenika Jelenje pružila podršku posluživanju hrane i pića za sudionike akcije u Boćarskom domu Dražice. Akciji su se pridružili vrijedni članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jelenje i članovi Jelenskih maškara. Ekoakcija je bila pravi podsjetnik na snagu suradnje i zajedništva. Udruge i njihovi članovi pokazali su da su spremni iznijeti teret očuvanja okoliša, čineći ga ljepšim i čišćim mjestom za sve nas. Hvala svim sudionicima Zelene čistke na njihovom predanom radu i neumornom zalaganju za našu prekrasnu Općinu Jelenje, rekli su u Općini Jelenje.