Obavijest

Zbog radova na cesti Mladenići-Ronjgi dio naselja u Viškovu u utorak bez vode

Ljiljana Hlača

Foto Marko Gracin

Foto Marko GracinRIJEKA – Sutra će, u utorak 18. veljače, dio korisnika na području općine Viškovo ostati bez vode, zbog izgradnje mimovoda radi osiguranja kontinuirane vodoopskrbe tijekom radova na rekonstrukciji dijela županijske ceste Ž 5055, dionica Mladenići – Ronjgi, obavijestilo je Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija.


Obustava vode bit će od 8 do 20 sati i to za područja Vozišće od kućnog broja 1 do 26 i 69, Viškovo od kućnog broja 47 do 85D i od kućnog broja 122B do 163, Trtni, Mladenići, Bujki, Brtuni kućnih brojeva 4, 4A, 5, 15 I 17, Juraši od 50 do 64.


Riječ je o dionici ukupno dugačkoj oko jedan kilometar, koja se proteže od groblja Viškovo do skretanja za Ronjgi, a u okviru koje se uređuje nogostup i kolnička konstrukcija, gradi sustav oborinske odvodnje prometnice, nova javna rasvjeta, distributivno – telekomunikacijska kanalizacijska mreža, prelaže niskonaponska i srednjenaponska elektroenergetske mreže te se rekonstruira transportni i opskrbni javni vodovod i gradi javna kanalizacija.
Uz KD ViK tu su još investitori Općina Viškovo, Županijska uprava za ceste, HEP-Operator distribucijskog sustava (HEP ODS). Ovom suradnjom će se uložiti više od 15 milijuna kuna u prometnu i komunalnu infrastrukturu na dionici Mladenići – Ronjgi.


– Za vrijeme prekida u vodoopskrbi, opskrba vodom bit će omogućena putem autocisterne koja će kružiti navedenim područjem.


Molimo sve korisnike vodne usluge da se opskrbe dovoljnim količinama vode. Nakon završetka radova i ponovnog uspostavljanja vodoopskrbe, tj. dolaska vode, molimo da se voda pusti da istječe dok se ne razbistri. U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi – naglašavaju u ViK-u.