Kratko je trajalo

Zbog blage zime zatvoreno Radeševo

Ljiljana Hlača

Iako sustav za zasnježenje, koji je u fazi testiranja, pokazuje izvrsne rezultate, topla zima je pokazala svoju snagu - nemogućnost održavanja umjetnog snijega, naglasio je Alen Udović, direktor SGC-a PlatakZbog vremenskih prilika je od jučer pokretna staza na Radeševu nažalost zatvorena, a hoće li se što promijeniti, ovisit će o temperaturi zraka, naglasio je jučer na stotom jubilarnom kolegiju župana Alen Udović, direktor SGC-a Platak.


Drugim riječima, sezona skijanja koja je trajala tri dana, je za sada gotova na Platku, a iako sustav za zasnježenje koji je u fazi testiranja pokazuje izvrsne rezultate, topla zima je pokazala svoju snagu – nemogućnost održavanja i umjetnog snijega.


No, osim utjecaja klime na zimski dio aktivnosti na Platku, jer se s onim proljetno-ljetnim aktivnostima nastavlja, na kolegiju je bilo riječi o ulaganjima Županije u poljoprivredu, u sustav županijskih lučkih uprava, standard osnovnih i srednjih škola, u nerazvrstane ceste, odnosno županijski linijski prijevoz.
Zamjenik župana Petar Mamula govorio je kako Županija kreditno prati vinare, proizvođače sireva, sudjeluje u obnovi vinograda, prilaznih puteva do poljoprivrednih područja, a izdvojena je i suradnja sa Sveučilištem u Rijeci u svrhu tipizacije vinskih sorti Kvarnera. U kontekstu brendiranja autohtonih proizvoda svoj doprinos daje i Kašetica Primorsko-goranske županije (Primorska kuća), dodao je zamjenik župana, jer omogućuje prodaju i upoznavanje kupca s proizvođačima autohtonih proizvoda plavo-zelene regije.


Kada je riječ o sufinanciranju iznad zakonskog standarda za osnovne i srednje škole, Županija je osigurala za 2020. godinu milijun i 227 tisuća kuna, a ta svota će pokriti programe poput obilježavanja obljetnica, važnijih školskih datuma, natjecanja, kao što je primjerice odlazak 13 učenika Gimnazije Andrije Mohorovičića u Tursku na natjecanje iz robotike kao jedini predstavnici Hrvatske.