Izvanredan režim prometa

Zbog asfaltiranja rotora u centru Viškova u subotu posebna regulacija prometa

Jakov Kršovnik

Na kružno raskrižje u centru Viškova kod skretanja za Mladeniće bit će postavljen završni sloj asfalta, pa će ono u subotu, 8. listopada od 8.30 do 15 sati biti zatvoreno za sav prometVIŠKOVO – Na kružno raskrižje u centru Viškova kod skretanja za Mladeniće bit će postavljen završni sloj asfalta, pa će ono u subotu, 8. listopada od 8.30 do 15 sati biti zatvoreno za sav promet. U tom periodu linije Autotroleja broj 20 i 21 prometovat će privremenim trasama, i to: linije 20 i 21 – od Turkova redovnom trasom do kružnog toka Marinići 2 (prije Lidla) gdje se uključuje na obilaznicu – kružni tok Brnasi – Vozišće – Viškovo škola – Vozišće i dalje redovnom trasom.


Navedeno vrijedi za polazak i povratak. Za liniju 11 polasci iz Rijeke u 9.30, 11 i 30 i 14.30 vozit će skraćeno do Mladenića te će na tim polascima voziti minibus. Najbliža stajališta za ukrcaj i iskrcaj putnika koji gravitiraju centru Viškova na linijama 20 i 21 bit će postojeća stajališta kod OŠ »Sveti Matej« i kod kružnog toka Marinići 2, odnosno stajalište Mladenići za liniju 11. Također, zbog uklanjanja postojećeg asfalta i pripreme za postavljanje novog asfalta, od sutra do subote, 8. listopada do 15.30 neće biti moguće koristiti privoz kružnom raskrižju u centru Viškova, odnosno parkiralište kod Erste banke i trgovine Tommy te ostalih poslovnih subjekata na toj lokaciji, javljaju iz Općine Viškovo. Nakon postavljanja završnog sloja asfalta rotorom će se ponovo moći prometovati.


Kontinuirano se uređuju i pješačke i javne površine oko rotora, nakon čega slijedi krajobrazno uređenje cijelog zahvata sa sadnjom grmolike vegetacije i drvoreda. U sklopu radova na rotoru bit će postavljena i nova dekorativna rasvjeta te će se uvesti i sustav videonadzora površina. Sanjin Vranković, voditelj Odsjeka za planiranje i razvoj prostora, izgradnju komunalne infrastrukture i objekata javne i društvene namjene, EU projekte i javnu nabavu općinske uprave, zahvaljuje mještanima na strpljenju proteklih sedam mjeseci.
– Riječ je o zaista kompleksnom zahvatu u kojem uz Općinu Viškovo sudjeluju Županijska uprava za ceste Primorsko-goranske županije, Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija te HEP ODS. U proteklom periodu izvedene su sve potrebne komunalne i elektro-energetske instalacije, DTK mreža, a izgrađena je i mreža elektroničko komunikacijske infrastrukture. Izvedene su i potrebne instalacije za postavljanje nove javne rasvjete te izgrađen sustav prikupljanja i odvodnje oborinskih voda. Svi postojeći korisnici spojeni su na novu vodoopskrbnu mrežu, kaže Vranković. Također, u obuhvatu zahvata na dionici prema Mladenićima nastavljaju se radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava koji se izvode kao dio EU projekta »Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka. Radovi se izvode paralelno s izgradnjom rotora kako bi se u kasnijoj fazi izgradnje kanalizacijske mreže na području centra Viškova izbjeglo naknadno prekopavanje. Vrijednost investicije novog kružnog raskrižja nešto je manja od 7,8 milijuna kuna, a zajednički je financiraju Općina Viškovo u iznosu od oko 3,92 milijuna kuna, Županijska uprava za ceste u iznosu od oko 2,54 milijuna kuna te Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija u iznosu od oko 1,32 milijuna kuna.