Dogovor

Završeni su kolektivni pregovori sindikata i Grada Rijeke. Radnici Doma mladih izborili veća materijalna prava

Ingrid Šestan Kučić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Izmjene kolektivnog ugovora odnose se na materijalna prava, u pogledu isplate i visine regresa, prigodnih nagrada, dodatka za troškove prehrane, kao i dane godišnjeg odmoraRIJEKA – Predstavnik Samostalnog sindikata u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske Josip Šarlija i riječki gradonačelnik Marko Filipović potpisali su novi kolektivni ugovor kojim se povećavaju materijalna prava zaposlenika Doma mladih Rijeka.


Tijekom kolektivnog pregovaranja uspješno su usuglašene predlagane izmjene svih članaka kolektivnog ugovora koje se odnose na materijalna prava, u pogledu isplate i visine regresa, prigodnih nagrada, dodatka za troškove prehrane, kao i dane godišnjeg odmora.


Dom mladih Rijeka gradska je ustanova čija je osnovna djelatnost organizacija slobodnog vremena djece i mladih. Ova ustanova djeluje preko pet desetljeća nudeći raznolike programe učenicima osnovnih i srednjih škola te ih uz stručne voditelje i suvremenu opremu uvodi u svijet tehnike, umjetnosti i glazbe. Ustanova raspolaže s dva objekta – objektom Doma mladih u Rijeci i dvorcem prenamijenjenim u dječje odmaralište u Ravnoj Gori.
U objektu u Rijeci, koji je ujedno i sjedište ustanove održavaju se različite tehničke aktivnosti, umjetničko-kreativne aktivnosti za učenike osnovnih i srednjih škola, dok se u objektu Dvorac Stara Sušica u Ravnoj Gori organiziraju višednevni boravci djece, odnosno programi zimovanja, ljetovanja, Škola u prirodi te Vikend program. Grad Rijeka financira osnovno poslovanje Doma mladih, dok se programi i projekti financiraju iz vlastitih prihoda Doma mladih.