Honda Ruting

Zavodu za intenzivno liječenje djece uređaj za terapijsko doziranje dušičnog monoksida

Sanja Gašpert

Predstojnica Klinike Jelena Roganović predala je zahvalnicu vlasniku tvrtke Draženu Srdoču / Snimio Vedran KARUZA

Predstojnica Klinike Jelena Roganović predala je zahvalnicu vlasniku tvrtke Draženu Srdoču / Snimio Vedran KARUZA

Ovaj uređaj pomoći će i ubrzati liječenje naših teških pacijenata, posebice onih vezanih uz respirator, jer on širi krvne žile i omogućava malim pacijentima lakše disanje. Njime se liječe virusne i bakterijske infekcije, posljedice nesreća koje izazivaju traumu pluća, kao i posljedice utapljanja, dakle, njegova je primjena široka, kazala je dr. Lah TomulićRIJEKA  Predstavnici tvrtke Honda Ruting donirali su Zavodu za intenzivno liječenje djece Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka uređaj za terapijsko doziranje dušičnog monoksida, u vrijednosti od 192.500 kuna. Iako je uređaj već postavljen u Dječjoj bolnici Kantrida, simbolična primopredaja obavljena je u parku ispred zgrade Ravnateljstva KBC-a Rijeka, na riječkom lokalitetu.


 


– Osjećam silno zadovoljstvo uvijek kada se netko sjeti naše djece, a veseli me i činjenica da je lista naših donatora i prijatelja sve duža. Ovo je vrlo vrijedna donacija, koja će pomoći u liječenju naših malih bolesnika, ona je ulaganje u budućnost, kazala je predstojnica Klinike za pedijatriju prof. dr. Jelena Roganović, dodajući kako se upravo Klinika za pedijatriju najviše veseli preseljenju u novu bolnicu. Pročelnica Zavoda za intenzivno liječenje djece, doc. dr. Kristina Lah Tomulić, istaknula je kako će ovaj visokosofisticirani uređaj služiti liječenju djece na respiratoru s teškim oblikom akutnog respiratornog sindroma, uz mogućnost primjene i pri liječenju odraslih pacijenata oboljelih od COVID-19 bolesti.
 


– Ovaj uređaj pomoći će i ubrzati liječenje naših teških pacijenata, posebice onih vezanih uz respirator, jer on širi krvne žile i omogućava malim pacijentima lakše disanje. Njime se liječe virusne i bakterijske infekcije, posljedice nesreća koje izazivaju traumu pluća, kao i posljedice utapljanja, dakle, njegova je primjena široka, kazala je dr. Lah Tomulić.


 


Događaju je nazočio i vlasnik tvrtke Ruting d.o.o. Dražen Srdočkojemu je dr. Roganović predala prigodnu zahvalnicu za ovu vrijednu donaciju.


 


– I naši su djelatnici posebno osjetljivi na djecu, naročito bolesnu i zbog toga smo vrlo sretni i zadovoljni što smo bili u prilici Klinici za pedijatriju darivati ovaj uređaj i pomoći liječenju najtežih slučajeva malih bolesnika. Veseli me što čujem da uređaj ima širok spektar primjene, posebice kod teških slučajeva, ali i što ubrzava proces liječenja, kazao je Dražen Srdoč.