Kaznene prijave

KRŠILI IZOLACIJU Zaraženi Riječanin došao u bolnicu i svađao se s djelatnicima, drugi išao registrirati auto

Portal Novi list

Po završetku istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“, obojica osumnjičenika su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.Policijski službenici I policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalistička istraživanja nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 47 i 52 godine, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“.


Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su osumnjičenici tijekom mjeseca studenoga svjesno kršili izrečenu im mjeru izolacije zbog činjenice da su pozitivni na test „Covid-19“, na način što je 47-godišnji osumnjičenik došao zaražen u zdravstvenu ustanovu u središtu Rijeke. Pritom se verbalno i sukobio s djelatnicima te ustanove, dok je 52-godišnji osumnjičenik pristupio u stanicu za tehnički pregled poradi registracije osobnog vozila.


Po završetku istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“, obojica osumnjičenika su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.