Radovi

Započela rekonstrukcija puta na Biviu

Sanja Gašpert

Foto Grad Rijeka

Foto Grad RijekaZapočeli su radovi na projektu Izgradnja/rekonstrukcija kolno-pristupnog puta na Biviu, koji bi, prema ugovoru, trebali potrajati sedam mjeseci, odnosno biti završeni do kraja lipnja sljedeće godine. Građevinske radove izvodi Goran graditeljstvo d.o.o. iz Delnica, a nadzor nad izvođenjem radova provodi Kling d.o.o. iz Liča.


– U sklopu predmetnog zahvata izvest će se novi kolno-pristupni put ukupne duljine šezdeset metara te širine kolnika od 4,50 metara te će se opremiti vodoopskrbnim cjevovodom i kolektorom oborinske odvodnje sa separatorom i upojnom građevinom. U sklopu predmetnog zahvata izvest će se i stubište za pješačku komunikaciju prema moru.


Na opisani način, izgradnjom/rekonstrukcijom postojećeg kolno-pristupnog puta, osigurat će se bolji i kvalitetniji pristup postojećim, ali i budućim stambenim objektima u okolici. Predmetni kolno-pristupni put spaja na Istarsku ulicu (D8), piše u obavijesti Grada Rijeke.
Radovi se izvode uz sufinanciranje Komunalnog društva Vodovoda i kanalizacija d.o.o. Rijeka, u dijelu vodoopskrbe. Ukupna vrijednost ugovorenih radova za ovaj projekt iznosi 249.277,35 eura bez PDV-a, od čega Grad Rijeka financira izvođenje radova u iznosu od 197.721,52 eura bez PDV-a, a KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. Rijeka 51.555,83 eura bez PDV-a.