Goran Palčevski

Zamjenik gradonačelnika Rijeke najavio sjedenje ispred Ministarstva gospodarstva, problem je apsurdan

Damir Cupać

Goran Palčevski / Foto Sergej Drechsler

Goran Palčevski / Foto Sergej Drechsler

Izgradnja rotora u Dukićevog, dijela prometne infrastrukture za novu riječku bolnicu na Sušaku, zapelo je zbog vlasnice 14 kvadrata zemljištaZamjenik gradonačelnika Goran Palčevski na sjednici Gradskog vijeća Rijeke u četvrtak obećao je da će sjediti pred vratima resornog ministarstva u Zagrebu sve dok se ne riješi žalba jedne stranke zbog koje bi mogla doći u pitanje gradnja adekvatne prometne infrastrukture za potrebe nove riječke bolnice na Sušaku.


Davor Štimac (Nezavisna lista) upozorio je da bi bolnica mogla biti gotova, a bez adekvatnog prometnog pristupa.


Josip Ostrogović (HDZ) primijetio je da Grad Rijeka ni u 10 godina nije u stanju riješiti imovinsko-pravnu pripremu za gradnju prometne infrastrukture za potrebe nove bolnice.
Gradonačelnik Marko Filipović je obećao da će biti sve u redu i da će se prometna infrastruktura izgraditi na vrijeme.


Njegov zamjenik Palčevski koji je zadužen za taj projekt pojasnio je da je riječ o imovinsko-pravnom problemu i da je za izgradnju rotora u Dukićevoj ulici zapelo zbog žalbe vlasnice 14 kvadrata zemljišta.


– Žalba je sada na drugostupanjskom tijelu i tamo je više od godinu dana. Napravili smo sve da se to riješi. Neprihvatljivo je da se izgradi bolnica, a da se rotor ne izgradi.


Otići ću u Ministarstvo graditeljstva i sjedit ću ispred vrata dok ne riješe tu žalbu, strastveno je najavio Palčevski, a njegova srčanost naišla je na odobravanje vijećnika.


Marin Račić (Nezavisna lista Davora Štimca) naveo je da je riječ o maloj kvadraturi i pozvao predstavnike Grada Rijeke da sjednu s vlasnikom i otkupe zemljište kako bi progutao tu kiselu jabuku.


Željko Jovanović (SDP) podsjetio je na brojna izdvajanja Grada Rijeke kada je riječ o Sveučilišnom kampusu i o novoj riječkoj bolnici, zaključivši da pojedinci žele zaraditi basnoslovne novce jer ih ne zanima javni interes.