Pomoć stiže i od Rotary cluba

Zaklada ‘Dr. Viktor Ružić’ nudi stan na korištenje studentima s Banije

Ingrid Šestan Kučić

Strašne slike iz Petrinje, ruševine sada i pod snijegom / Foto D. KOVAČEVIĆ

Strašne slike iz Petrinje, ruševine sada i pod snijegom / Foto D. KOVAČEVIĆ

Riječ je o stanu koji je u suvlasništvu Zaklade i koji zahtijeva manje adaptacijske zahvate. Očekujemo da će kroz dva do tri tjedna radovi biti gotovi te se stan može ustupiti studentima. Stan ima dvije sobe, dnevni boravak, kuhinju i sanitarni čvor, a osigurat ćemo i grijanje, kaže MikićRIJEKA – U želji da pomogne studentima s područja stradalih potresom, Zaklada »Dr. Viktor Ružić«, kaže njen upravitelj Nikola Mikić, započinje s preuređenjem stana koji će se ustupiti na korištenje studentima.– Riječ je o stanu koji je u suvlasništvu Zaklade i koji zahtijeva manje adaptacijske zahvate. Očekujemo da će kroz dva do tri tjedna radovi biti gotovi te se stan može ustupiti studentima. Stan ima dvije sobe, dnevni boravak, kuhinju i sanitarni čvor, a osigurat ćemo i grijanje, kaže Mikić.


Zaklada je osnovana je 2002. godine te od tada djeluje s jedinstvenim ciljem, a to je promicanje općekorisnih i društvenih ciljeva. Dodajući da je riječ o Zakladi u sustavu Rotary kluba, Mikić kaže da već godinama Zaklada izdvaja sredstva za stipendije učenika i studenata. U funkciji je ostvarivanja kako ciljeva rotarijanskog pokreta općenito, tako i članova obitelji Ružić koji su je uz članove Rotary cluba Rijeka osnovali. Poseban cilj Zaklade je sačuvati uspomenu na plemeniti i moralni lik dr. Viktora Ružića, istaknutog i uglednog građanina Sušaka, pravnika, odvjetnika, ministra, obnašatelja banske časti, te jednog od osnivača i predsjedatelja Rotary cluba Sušak.
– U studenom smo dodijelili pet stipendija učenicima i studentima iz Primorsko-goranske županije. Stipendije se u pravilu dodjeljuju temeljem prethodno javnog poziva, pri čemu učestalost takvih javnih poziva ovisi o raspoloživim financijskim sredstvima Zaklade i godišnjem programu rada za svaku pojedinu akademsku godinu. Pravo na stipendiju Zaklade »Dr. Viktor Ružić« mogu ostvariti oni učenici i studenti koji steknu dovoljan broj bodova sukladno odredbama javno objavljenog poziva za dodjelu stipendija – kaže Mikić.